Metropoliten Museum of Art obeležiće 150 godina postojanja u 2020. serijom različitih izložbi. Danas je Costume Institut, koji se nalazi u sklopu muzeja, zvanično objavio temu Met Gala događaja pod nazivom: “About time: Fashion and Duration” ili u prevodu: “Kroz vreme: Moda i njeno trajanje”.

Andrew Bolton, upravnik Instituta za kostime, izjavio je da mu je film Orlando iz 1992. poslužio kao velika inspiracija. Sam film je zasnovan na istoimenom romanu Virdžinije Vulf u kojem protagonista živi nekoliko vekova. “Ono što mi se dopada u ovom romanu jeste ideja o kontinuitetu- tu nema početka, sredine ili kraja. Sve je to jedno između. Za mene modu treba posmatrati na isti način. Moda je sada i ovde.”

U objavi za medije, Max Hollein, direktor Met-a, dodatno je elaborirao koncept: “Ovogodišnja izložba baviće se efemernom prirodom mode služeći se flešbekovima koje ćemo upoređivati sa sadašnjosti.” Na primer, posmatraće se evolucija dvaju dizajnera sličnog senzibiliteta kroz vreme.

Generalni sponzor izložbe biće Louis Vuitton, a 4. maja Meryl Streep, Emma Stone, Anna Wintour i Nicolas Ghesquière biće domaćini Met Gala večeri.