U svetu sportske obuće, usavršavanje i prilagođavanje starijih modela patika nije redak slučaj. Najveći sportski brendovi trude se da inovativnim dizajnom unaprede njihove najčuvenije modele i svojim obožavaocima pruže delić prošlosti sa savremenim, modernim izgledom. Upravo jedan takav model ove godine predstavio nam je brend NIKE sa najnovijom verzijom Air Max 90 patike.

Ovaj legendarni model, koji je 1990. godine originalno nazvan Air Max III, svoju najveću popularnost stekao je 2000-ih godina kada je postao kultni klasik među NIKE Air Max patikama. Za razliku od ostalih Air Maxica tog vremena, AM90 predstavljen je sa većim vazdušnim jedinicama, poboljšanom fleksibilnošću, kao i novom paletom boja koje su patici dale moderni izgled.

Sada, trideset godina nakon što je Tinker Hatfield dizajnirao prvu AM90 patiku, brend NIKE je odlučio da svetu predstavi najsavremeniju verziju, koja podrazumeva izmenjenu siluetu i veliki izbor boja inspirisanih originalnim modelom. Takođe, spoljašnji izgled đona preuzet je od starijeg Air Max 1 modela, čime je brend uspeo da spoji dve različite generacije patika i svojim ljubiteljima pruži jedinstveno iskustvo. Da akcenat nije stavljen samo na izgled novih Air Max 90, dokazuje i uska retro kutija koja je korišćena devedesetih godina za veliki broj NIKE Air Max modela.

Zahvaljujući svom trendi izgledu i neverovatnoj udobnosti, ova patika oduševila je brojne svetke modne gurue i dobila veliki broj pozitivnih kritika od strane ljubitelja sneaker kulture. Svi fanovi brenda NIKE u Srbiji imaće priliku da ovaj jedinstveni model u više boja pronađu u NIKE i BUZZ Shop-u.