Sve što nas čeka u ovoj novoj godini, od srećnih pobeda do neminovnih poraza, od bolnih bitki do užitaka – sve zaslužuje dobar soundtrack da nas podigne kad smo dole, smiri kad gubimo tlo pod nogama, kvalitetno razigra kad se radujemo. Srećom, ove godine stiže nekoliko novih muzičkih izdanja koja apsolutno jedva čekamo!

1. SZA

SZA je barem jednako spremna za novi album kao i mi, i kaže da novi materijal stiže: „Soon as f*ck“. Zvuči idealno! Znamo i da će na albumu biti nekoliko uzbudljivih saradnji, uključujući Justina Timberlakea, Kendricka Lamara, Posta Malonea, Adama Levinea, Sama Smitha… Sve u svemu, jedva čekamo!

2. Adele

Ovo je malo bolna tema jer smo se novom albumu radovali već prošle godine, ali Adele ne samo da ga nije dovršila na vreme da nam podigne kvalitet života u tom mučnom periodu, nego nam nije dala ni mali teaser da znamo šta se sprema. E pa, još uvek nemamo pojma šta se događa, ali znamo da je veliki deo albuma bio gotov još pre nekoliko meseci kao i da se nakon gostovanja na SNL Adele vratila kući kako bi se intenzivno posvetila poslu i rezultate ćemo slušati – ove godine.

3. Rihanna

This is not a drill!! Nakon višegodišnjeg trolovanja svojih jadnih fanova koji verno iščekuju novi album nakon remek-dela koje je bio ANTI, Rihanna konačno izbacuje novi album! Valjda. Gledajte, najbliže zvaničnoj informaciji što imamo je njena izjava: „Ne mogu vam reći kad ću ga izbaciti, ali vrlo agresivno radim na muzici.“ Zasad neimenovani album koji fanovi od milja zovu R9 nema još datum niti znamo šta nas čeka, osim dosta reggae uticaja, a u međuvremenu, agresivno čekamo.

4. Billie Eilish

Megazvezda pred karantinskih dana vredno radi na novom materijalu (a sopstveni album priprema i njen brat-saradnik-producent Finneas) i kaže da već ima nešto za izbacivanje, a mi joj svim srcem verujemo. Najpre nas očekuje dokumentarac Billie Eilish; The World’s a Little Blurry, a onda, rečima same pevalice, „nova era“, zajedno s novim albumom i – novom frizurom!

5. Lana Del Rey

Najnoviji album kontroverzne Lane Del Rey već je spreman i sada samo čeka izbacivanje koje se očekuje na proleće. Album je naslovljen Chemtrails over the Country Club, a Del Rey kaže da možemo očekivati nešto „super drugačije“ od Normana koji joj je doneo slavu. A ako je verovati recentnim postovima, već sledeće nedelje možemo očekivati i zvanični video za naslovnu pesmu!

6. Kendrick Lamar

Jedan od najboljih muzičara naše ere, bez preterivanja, takođe pomalo priprema svoj veliki povratak. Kendrick Lamar zasad je najavio da na albumu radi već godinama jer želi da usavršo novi zvuk i treba mu vremena, ali osim kriptičnih Insta izjava i zaobilaznih spominjanja, nemamo pojma kada nam se i šta tačno sprema. Ali živimo u nadi.

7. Cardi B

Nakon što je WAP uzdrmao svemir i pozicionirao se kao jedna od najboljih pesama veka, bilo bi prirodno očekivati album. Ili? Kaže Cardi da muzika stiže ove godine, ali ne znamo puno više od toga, čini se da potencijalno čeka da se hype primiri oko WAP pa da ga s novim izdanjem nadmaši (što je teško zamisliti), a najavljuje i elemente o kojima ne želi da govori inače javno i, prema njenim rečima, besplatno. Što se muzike tiče: „My music is always going to make a woman feel like a bad bitch.” Amen!

Čemu se vi najviše radujete ove godine?