Svima je ponekad potreban predah usled užurbanog načina života koji vodimo, ili pomoć ukoliko smo anksiozni, a ova godina je svakako svima bila vrlo izazovna. Ukoliko do sada niste probali, ili smatrate da meditacija nije za vas mi vam predlažemo da probate neku od ovih aplikcija jer smo sigurni da će vam se dopasti makar jedna:

HEADSPACE
The Headspace aplikacija, dostupna za iOS i Android, podučava osnove meditacije kroz svakodnevne 10-minutne sesije. Podržana je naučnim studijama, veoma popularnim i besplatnim dok se ne pokrene opcija mesečne pretplate.

CALM
Aplikacija Calm za iOS i Android uključuje i vođene i nevođene sesije meditacije i višednevne kurseve na različitim nivoima pretplate, nakon besplatnog preuzimanja. Sa preko 700 000 pozitivnih kritika, to je još jedan popularan izbor za početnike meditacije.

THE MINDFULNESS APP
Dobra za početnike, aplikacija Mindfulness dostupna samo za iOS započinje petodnevnim upoznavanjem sa pažnjom, zajedno sa vođenim meditacijama, tempiranim sesijama i prilagodljivim meditacijama.STOP, BREATHE & THINK

Stop, Breathe & Think je iOS / Android aplikacija koja pored dva nivoa pretplate pruža osnove besplatne meditacije. Sa preko 55 meditacija, prilagodljivih opcija, alata za praćenje disanja i napretka i informativnih video zapisa, ova aplikacija nudi mnogo toga i ima mnoštvo pozitivnih kritika.

MINDFULNESS COACH
Mindfulness Coach je razvio US Department of Veteran’s Affairs. Popularna, besplatna iOS aplikacija uči nas kako da redukujemo smanjenje stresa, poboljšamo emocionalnu ravnotežu, povećamo samosvest, i pomaže kod anksioznosti i depresije i efikasnijeg suočavanja sa hroničnim bolom.

RELAX MELODIES
Prilagođena za iOS i Android, Relax Melodies je aplikacija koja vam pruža da uz pomoć muzike sami uvežbavate meditaciju. S obzirom da ne postoje vođene meditacije, najbolja je za one koji već znaju kako meditirati ili koji to žele sami da rade bez vođenja.

AURA
Tvrdeći da je najomiljenija mindfulness aplikacija na svetu, Aura nudi mnoge iste usluge kao i druge aplikacije – vođene meditacije, uređaji za praćenje napretka, pomoć u snu – sa dodatnim bonusom koji zahteva samo tri minuta posvećenosti u toku vašeg dana.