Filmovi o najvećem tajnom agentu na svetu obeležili su generacije i generacije gledaoca. Upravo smo se oprostili od prvog Jamesa Bonda ikad – Seanna Conneryja.

Ipak, kao možda najupečatljiviji Bond istakao se Daniel Craig pred kojim je poslednji film u kojem će glumiti specijalnog agenta. ‘No Time to Die’ očekivano je pomeren za 2021. godinu i jedan je od onih filmova koji su jednostavno stvoreni za bioskopsku premijeru, a ne male ekrane.

Otkad je Craig potvrdio da odlazi sa seta kultne franšize, počele su prave male kladioničarske igre o tome ko će ga naslediti. U jeku društvenih promena i pokreta, sasvim je logično da uloga Bonda u sledećem filmu može biti sasvim drugačija od svega na šta smo navikli. Tako nije za ne očekivati da će Bond biti Afroamerikanac, da više ne mora biti iz Velike Britanije pa i da će biti žena.

Baš je svaki glumac dosad bio klasičan ‘bondovski tip.’ Gotovo smo sigurni da će istu harizmu morati da ima i Craigova zamena, ali istovremeno mora značiti pomak napred, pripadati novoj generaciji, ali biti dovoljno poznat po ulogama na velikom platnu.

Još uvek nema potvrde o glumcu (ili glumici!) koji bi mogli uskočiti u ulogu Jamesa Bonda. Vrti se celi niz imena ali mi smo izdvojili one najverovatnije.

1. Tom Hardy

2. Idris Elba

3. Robert Pattinson

4. Michael B. Jordan

5. Henry Cavill

6. Richard Madden

7. James Norton

8. Tom Hiddleston