Svake godine se, a i sezone, istakne nekoliko trendova koji baš iskaču iz mase i jasno je da su ih prigrlili svi. Kao što to važi za svet mode, tako je i istina za dizajn enterijera – paralela se jasno može povući iza jednog od najvećih trendova u poslednjih nekoliko godina, ružičaste boje, ali i baršuna, koje smo s jednakom strašću unosili u garderobe, ali i enterijere.

Teddy kaputi od umetnutoog krzna već neko vreme žare i pale modnom scenom, a primetili smo da se njihov ekvivalent ušunjao i u domove. Čupave shearling sofe i fotelje odjednom su počele da iskaču sa svih strana, s profila različitih stilova, i onih minimalističkih, boho, ali i ljubitelja eklekticizma.

Iako su prisutni cele godine, zima baš posebno poziva da se zavalite u jednu takvu fotelju ili ispružite na sofi, dok vas greje mekani, čupavi materijal.

Dizajn ovih čupavih komada nameštaja smo kao takav u različitim modernim varijantama preuzeli, od koga drugog, nego od Skandinavaca. Još 1935. predstavljen je naslonjač dizajnera Flemminga Lassena prigodnog imena The Tired Man, a usledili su Little Petra danskog arhitekte Vigga Boesena 1938., Clam Chair Philipa Arctandera 1944. godine i drugi.

Iako se opisom čini kao ekstravagantno rešenje, zanimljiva je lakoća s kojom se “teddy nameštaj” uklapa u enterijere bez obzira na stil. Poput baršunastih fotelja i sofa, postaje fokusna točka cele sobe, na smirujuć i doslovno mekan način. Odlično se slaže s punim drvetom, jutom, kožom i dovoljan je čak i samo jedan komad koji će podići celu kompoziciju.