Beogradski džez festival, 36. po redu, ipak će biti održan ove godine, ali u skraćenom izdanju, od 9. do 13. decembra, a najveća zvezda ovogodišnje manifestacije biće Avišaj Koen.

“Doneli smo odluku da se ovogodišnji, 36. Beogradski džez festival održi od 9. do 13. decembra, u smanjenom formatu, sa učesnicima koji mogu da doputuju u Beograd, kao i da poštujemo sve epidemiološke mere koje je propisala Vlada Republika Srbije kada je reč o održavanju koncerata”, saopštili su organizatori.

Tokom pet festivalskih dana biće održano 9 koncerata džez muzičara iz Srbije, Austrije, Nemačke, Portugalije, Italije, Severne Makedonije i Hrvatske, a najveća zvezda ovogodišnjeg festivala biće izraelski džez muzičar Avišaj Koen, koji će zatvoriti festival 13. decembra koncertom u Kombank dvorani.

Organizatori su najavili da će ove godine biti štampana monografija Beogradskog džez festivala, u kojoj se nalaze podaci o svim festivalima koji su održani od 1971. godine. Knjiga, koju je priredio umetnički direktor festivala Vojislav Pantić, svedočanstvo je o veličini Beogradskog džez festivala.

Za narednu godinu najavljeno je obeležavanje pola veka od prvog festivala Beogradskog džez festivala, kada će, kako najavljuju organizatori, srpska prestonica ugostiti neka od najboljih imena svetskog džeza.

Da li ćete ispratiti ovaj festival?