Otkako nas je kriza prouzrokovana pandemijom koronavirusa zaključala i paralizovala društveni život, čini se da su najdeblji kraj izvukli turizam i ugostiteljstvo. Putovanja su obustavljena, a ljudi u spomenutim granama trpe dosad neviđene gubitke.

Kako bi doskočio krizi i barem donekle ublažio njene katastrofalne posledice, platforma Airbnb, čiji korisnici trpe ogromne gubitke zbog nemogućnosti iznajmljivanja smeštaja i pružanja usluga, pokrenula je novi projekat koji putnike podstiče da se ne odriču svoje omiljene aktivnosti i da jedinstvena iskustva iz svakog kutka sveta steknu virtualnim putem.

Airbnb tako omogućuje da se iz udobnosti sopstvenog doma uključite u “wine class” koji vodi portugalski stručnjak za vina, da kuvate lokalna jela s marokanskom porodicom ili testeninu s italijanskom “nonicom”, upoznate životinje na malenoj američkoj farmi, da naučite kuvati pravu kafu, vežbate yogu s učiteljicom iz Italije, poslušate koncert s Islanda, plešete tango… Cene se razlikuju, a neka iskustva nude se i besplatno.

Ukoliko vam nedostaju putovanja, druženja i jedinstvena iskustva koja će vas obogatiti, a sasvim sigurno i zabaviti u ovim nimalo lakim vremenima, posetite zvaničnu Airbnb stranicu i odaberite nešto od ponuđenog.