Nike Pegasus patike za trčanje pojavile su se još davne 1983. i u trkačkoj zajednici sinonim su za udobnost i izdržljivost. Sam Pegasus model je evoluirao kroz godine i svaka izmena i nadogradnja urađena je promišljeno te je uvek novi model po nečemu bio bolji od prethodnog.

Ono što izdvaja nove Nike Pegasus 37 patike za trčanje od ostalih modela jeste sam oblik, kvalitet i udobnost koja je naročito važna za istrčavanje dugačkih distanci kao i za ljude koji tek kreću da se aktivno bave trčanjem. Zbog svog specifičnog đona koji odlično reaguje na tvrdu podlogu i umanjuje pritisak koji ona stvara, savršen je izbor za gradsko trčanje po asfaltu.

Tako se tradicija poboljšanja nastavlja i sa najnovijim Nike Air Zoom Pegasus 37 modelom koji, između ostalih funkcionalnih promena, sadrži u sebi unapređenu penu u među-đonu, koja je konsturisana od lakšeg i dugotrajnijeg materijala. Prednji deo patike sačinjen je od Zoom Air tehnologije koja omogućava trkaču bolje odbijanje o površinu i poletnost. Gornji deo patike napravljen je od prozračnog, rupičastog materijala koji pušta stopalo da diše i smanjuje znojenje. Air bag je dvostruko deblji od Pegasus 36 Zoom Air bag-a što trkaču omogućava lakši korak.

Ostale karakteristike ostale su manje više nepromenjene i tako je novi Pegasus 37 model sačuvao spoljašnju waffle gumu koja štiti patiku i omogućava njenu izdržljivost i dugotrajnost.

Ovaj model patika možete pronaći u svim Nike shopovima.