Nakon muzičkog spota za pesmu Laugh Now Cry Later koji je snimljen na lokaciji Nike World Headquarters i nakon izlaska merch kolekcije Certified Lover Boy, jedan od najvećih muzičkih izvođača i jedan od najvećih sportskih brendova nastavljaju svoju uspešnu saradnju. Pre nekoliko dana, Drake i Nike najavili su svoj najnoviji i najuzbudljiviji projekat do sada– streetwear liniju NOCTA.

Šta ovu saradnju čini toliko drugačijom i posebnijom od većine saradnji između poznatih brendova i celebrityja?

Sportski brend Nike poznat je po svom vrlo selektivnom pristupu saradnjama s poznatim imenima iz sveta showbiznisa. Travis Scott je u saradnji s Nikeom kreirao kolekciju patika. Nike potpis nalazio se i iza merch kolekcije za album Damn repera Kendricka Lamara. Ostale saradnje u poslednjih nekoliko godina Nike je rezervisao za modne dizajnere. Ipak, svoj fokus na saradnje s modnim dizajnerima Nike je nakratko, ali u velikom stilu, prekinuo kako bi predstavio svoju novu saradnju s Drakeom.

Tokom svoje muzičke karijere, Drake je bio neverovatno lojalan brendu Nike. Nakon kratke avanture s adidasom, kako mnogi opisuju kratku saradnju između Drakea i adidasa 2018. godine, Drake se vratio svom omiljenom Nikeu, a svoju lojalnost pokazao mu je i brisanjem adidas loga na fotografijama, i onako kako najbolje zna – u svojim pesmama i spotovima. Checks over stripes u pesmi Sicko Mode i direktna referenca na omiljene Nike Jordan patike u spotu za pesmu In My Feelings.

Lojalnost mu se sada i više nego isplatila. Ne samo da je dobio priliku za saradnju sa svojim omiljenim brendom, već je dobio priliku za kreiranje potpuno nove linije odjeće – priliku kakvu brendovi jako retko poveravaju celebrityjima. Uskoro stiže NOCTA, nova linija nastala saradnjom Nikea i Drake, ali koja dolazi bez Nike x Drake predznaka ili bez propratnog by Nike.

“Ovaj trenutak za mene predstavlja puni krug. Tokom odrastanja, Nike je bio sve. Svaki par patika koje sam želeo, svaki sportista kojeg sam obožavao, sve što sam imao je bilo Nike. Nije značilo ništa ako nije imalo swoosh.“, napisao je Drake u kratkoj najavi linije NOCTA na nike.com. “Uvek sam razmišljao koliko bi ludo bilo i koliko bi značilo za jednog muzičara da ostvari ovakvu saradnju s Nikeom.“

NOCTA u svom imenu donosi namig Drakeovom noćnom kreativnom procesu, a predstavlja sve što je oduvek priželjkivao. Kako je Drake opisuje?

NOCTA je ostvarenje svih misli i svega čemu sam se nadao – od kulture u kojoj je ukorenjen do proizvoda i, što je najvažnije, do partnerstva i razmera koje mi omogućuju da ga podelim sa svetom.

Drakeova ideja bila je da stvori nešto za ljude u pokretu, za sve one koji žele funkcionalne, udobne modele koji se lako mogu prilagoditi različitim okruženjima i izazovima.

Ovo je prilika na koju sam zaista dugo čekao. Biti povezan s najvišom mogućom stanicom – to je uvek bio moj cilj. Tokom poslednje dve godine u ovaj smo projekat uložili puno sati i rada. Gledati kako se sve ostvaraju, značilo je uzbudljivo novo poglavlje u mom životu., na kraju najave prve NOCTA kolekcije zaključio je Drake.

Prva NOCTA kolekcija stiže 18.12., a najavljena je moćnim vizualima koji obećavaju mnogo.