Prepustite se magiji novogodišnjih praznika, okupite voljene osobe i pogledajte zajedno neke od najboljih prazničnih filmova.

“Božićna priča” (A Christmas Carol)

Film Klajva Donera (Clive Donner) iz 1984. godine rađen po čuvenom romanu Čarlsa Dikensa (Charles Dickens) iz 1843. godine. Smatra se jednom od najboljih TV adaptacija poznate priče o tvrdici Ebenizeru Skrudžu (Ebenezer Scrooge) i njegovoj promeni nakon što su ga jedne Badnje večeri posetili duhovi prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

“Sve što želim za Božić” (All I Want For Christmas)

Komedija u kojoj dvoje njujorške dece prave savršen plan kako bi ispunili svoju najveću božićnu želju. Oni žele da provedu Božić sa svojim razvedenim roditeljima. Pokušavajući da ih ponovo spoje ništa im ne polazi za rukom. No, njihova želja se i pored svega ostvarila uz malo magične pomoći Deda Mraza.

“Sam u kući” (Home Alone)

Jedan od najpoznatijih božićnih filmova na svetu. Mnogobrojna porodica Mekalister (McCallister) odlazi u Pariz za vreme božićnih praznika, ali u žurbi ostavljaju svog osmogodišnjeg sina Kevina (Kevin) za sobom. Ostavljen sam u kući, Kevin se svojom maštom i snalažljivošću uspešno bori protiv provalnika koji pokušavaju da opljačkaju negovu kuću. Ovaj film sa Makolejem Kalkinom (Macaulay Culkin) u ulozi Kevina Mekalistera ima i nastavak “Sam u kući 2: Izgubljen u Njujorku” (Home Alone 2: Lost in New York).

“Deda Mraz” (The Santa Clause)

Naučno-fantastični film iz 1994. godine sa Timom Alenom (Tim Allen) u glavnoj ulozi. On tumači lik Skota Kalvina (Scott Calvin), običnog porodičnog čoveka koji jedne večeri slučajno uplaši Deda Mraza dok pokušava da se provuče kroz dimnjak, i uzrokuje njegov pad sa krova. Sada, posle smrti Deda Mraza, njegova čarolija se prenosi na Skota pa on sa svojim sinom Čarlijem (Charlie) kreće na put oko sveta u magičnim sankama. S vremenom shvata da zaista postaje Deda Mraz: dobija kilograme preko noći, seda brada mu raste neverovatnom brzinom…

“Dok si ti spavao” (While You Were Sleeping)

Romantična praznična komedija u kojoj glavne uloge tumače Sandra Bulok (Sandra Bulock), kao usamljena Lusi Moderac (Lucy Moderatz), i Bil Pulmen (Bill Pullman), kao Džek Kalagen (Jack Callaghan). Radeći na železničkoj stanici, Lusi spasava život onesvešćenom Piteru Kalagenu (Peter Callaghan) na šinama perona. Posećujući ga kasnije u bolnici, medicinsko osoblje pretpostavlja da mu je ona verenica. Njegova rodbina je prihvata kao člana porodice gde Lusi ubrzo upoznaje Piterovog brata, Džeka, u koga se s vremenom zaljubi. Komplikacija nastaje kada se Piter probudi iz kome.

“Igra sudbine” (Serendipity)

Romantična božićna priča o slučajnosti koja može spojiti dvoje ljudi u prazničnoj euforiji. Džon Kjuzak (John Cusack) tumači lik Džonatana Trejgera (Jonathan Trager) koji želeći da kupi par kašmirskih rukavica u robnoj kući upoznaje Saru Tomas (Sara Thomas) koju glumi Kejt Bekinsejl (Kate Beckinsale). Međutim, kako su oboje bili u čvrstim vezama, taj susret nije bio prekretnica u njihovom odnosu. Ali… nekoliko godina kasnije, oni pokušavaju da pronađu jedno drugo u Njujorku…

“Božićna čestitka” (The Christmas Card)

Priča o vojniku Kodiju Kalenu (Cody Cullen) koga tumači Džon Njuton (John Newton) koji se vraća iz Avganistana, dirnut čestitkom koju je dobio od nepoznate devojke. Feit Spelman (Faith Spelman), koju igra Alis Evans (Alice Ewans), mlada je devojka iz Nevade koja šalje božićne čestitke američkim vojnicima da bi ih ohrabrila i dala im do znanja da neko kod kuće misli na njih dok vode borbe u svetu. Kodi pronalazi Feit, preko adrese napisane na čestitki i njih dvoje se upoznaju.