Prema nezvaničnim informacijama, TikTok je počeo da menja svoju strategiju i dozvoliće produženje maksimalne dužine video snimaka – sa sadašnjih 60 sekundi na 180 (3 minuta).

Navodno je nekim korisnicima već dozvoljeno da postavljaju duže video snimke, ali je ceo taj projekat u ranoj fazi i većina korisnika za sada neće imati tu mogućnost. Proces promene počeo je pre nekoliko nedelja, a pojedini korisnici su objavili to i na Twitter-u. Reakcije o ovom potezu su podeljene, budući da je TikTok stekao popularnost upravo kratkim snimcima koji drže pažnju i kojima je uspeo da oformi novi vid vizuelne komunikacije.

Povećanjem limita, TikTok će omogućiti više prostora za kreiranje videa, ali taj potez istovremeno donosi i velike rizike. Produženje video snimka smanjivaće razliku između video snimaka pravljenih za TikTok i recimo YouTube. Naime, već je bilo kompanija koje su neuspešno potrošile stotine miliona dolara kako bi razvile servise koji bi se pozicionirali između TitTok-a i YouTube-a, ali svi do jednog su propali.