Teško je uopšte zamisliti kako bi izgledao svet bez čokolade. Volimo je u svim oblicima! Postoje mnogi proizvođači čokolade, a jedan od najpoznatijih na svetu je švajcarski Lindt koji je otvorio spektakularni muzej čokolade.

Lindt Home of Chocolate otvara se uz Lindtovo sedište u Kilchbergu nedaleko od Ciriha i sigurno će vrlo brzo postati nezaobilazno mesto svih ljubitelja čokolade. U impresivnoj novoj zgradi koju su dizajnirali švajcarski arhitekti Chris & Gatenbein, osjećaćete se kao da ste ušli u fabriku Willyja Wonke.

U predvorju će vas prvo impresionirati čokoladna fontana visoka 9,3 metra, a reč je o najvišoj čokoladnoj fontani na svetu kojom cirkuliše hiljade litara tekuće čokolade.

Ovde se nalazi i najveći Lindtov čokoladni shop na svetu. Smešten u 500 kvadratnih metara prostora, ovde ćete pronaći najbolje Lindt čokolade i dobiti hiljade ideja za brojne slatke poklone, kako za sebe, tako i za svoje najdraže. Možete sami da napravite svoju ekskluzivnu čokoladicu, dizajnirati ambalažu za praline i gledati kako Lindtov čokolatijer dodaje završne detalje svim tim ukusnim delicijama.

Na interaktivnoj čokoladnoj turi naučićete sve o istoriji čokolade i doživeti ovaj slatki svet svim čulima. Muzej nudi i razne radionice gde možete sami da napravite svoju čokoladu i naučite sve tajne majstora zanata, a pronaći ćete i Lindt café u kojem možete uživati u najfinijim poslasticama obogaćenim Lindt čokoladom.

Sve informacije o muzeju, turama i kupovini ulaznica možete pronaći ovde.