Jen Atkin, frizerka i prijateljica slavnih poput Chrissy Teigen, klana Kardashian-Jenner i Hadid, Hailey Bieber i influencerki Aimee Song i Camile Coelho, često je viđeno lice na nedeljama mode i osoba iza brenda proizvoda za kosu Ouai. Iako ove godine nije putovala kao inače i bilo je manje glamuroznih događanja, Jen Atkin nije mirovala već je napisala knjigu o svom karijernom putu “Blowing My Way To The Top”.

Nedavno je za Architectural Digest otvorila vrata svog losanđeleskog doma u kojem živi s mužem, fotografom Mikeom Rosenthalom i dva udomljena psa, a podelila je i neka vrlo zanimljiva razmišljanja o nekretninama i nameštaju.

Tako je otkrila da je njihov prethodni dom bio sponzorisan, pa nisu mogli da biraju namještaj, što su želeli da isprave u svom novom domu. Financijske lekcije koje je usvajala od detinjstva nametale su mišljenje da je nameštaj loša investicija, samo trošak, stoga dosad nije u njega ulagala. Ali, to se promenilo kada je shvatila emocionalnu vrednost koju ima dom uređen po njenom ukusu.

Unutrašnje uređenje inspirisala su njihova brojna putovanja i omiljeni hoteli u kojima su voleli da borave, ali bez obzira na brojne ideje, držali su se neutralne palete i angažovali pomoć firme Maison Trouvaille koja im je pomogla da se drže minimalističke premise. Kako učiniti neutralan i minimalistički dom toplim i mestimično ekstravagantnim – pritom nas je naročito impresionirala ptica na kaminu i veliko ogledalo u kupatilu. I mermer! – pogledajte u nastavku.