Helena Christensen jedna je od supermodela 90-ih godina, koju smo imali priliku da vidimo na brojnim naslovnicama raznih časopisa, a zapamćena je i kao muza modnih revija. Rođena u Kopenhagenu, najpoznatija kao modni i umetnički fotograf, njena dela nalaze se u mnogim umetničkim I modnim časopisima, a prikazana su i na izložbama širom sveta.

Majice dugih i kratkih rukava, pa majice s kapuljačom, Helena Christensen x H&M kolekcija ima bezvremenski edgy vibe. Kolekciju je dizajnirao H&M In-House tim, a siluete uključuju majice šireg kroja, kratko rezane pulovere i oversized majice s kapuljačom. Raspon boja od bele, crne i sive daje pozadinu cvetnim fotografijama Christensenove.

“Radujemo se saradnji s Helenom Christensen. Uz sav njen trud iza i ispred kamera i rad s časopisima, kao i njen humanitarni doprinos, ona je prava ikona. Njene divne fotografije cveća za ovu saradnju izgledaju odlično na dizajnu koji je inspirisan 90-ima – ležerno, a istovremeno i moderno,” izjavila je Maria Östblom, predsednica tima dizajnera ženske odeće H&M-a.

“Za mene je ova saradnja s H&M-om, pre svega zabavno iskustvo. Ne samo da su moje fotografije postale deo odevnih predmeta, nego sam ih imala priliku videti iz svoje perspektive, s obzirom da sam ja snimila fotografije za kampanju. Moja namera je bila da prikažem trenutke budućih generacija, čime ih želim ohrabriti da budu svoji i da njihove osobnosti dođu do izražaja,” kaže Christensenova.

Helena Christensen x H&M kolekcija biće dostupna u radnjama, kao i na hm.com, od 30. januara.