Međunarodni dan žena nastao je kao dan na koji su se žene izborile za svoja ljudska i socijalna prava. Mnoge zemlje Osmi mart proslavljaju u prazničnoj atmosferi. Na ovaj dan ženama se odaje posebna čast, a svaka će se zasigurno obradovati malim znakom pažnje osobe suprotnog pola. Zato, dragi muškarci, kao dodatnu inspiraciju, evo par osmomartovskih ideja sa kojima nećete pogrešiti:

Haljina

Kada je ovaj odevni komad u pitanju, žene ne poznaju godine. Jednostavna, crna haljina je bezvremenska. Crvena pobuđuje strast, a šarene savršeno odgovaraju letnjim danima koji su ispred nas. Poznato je da žene često imaju osećaj “nemam šta da obučem”, dakle, potvrđeno, nećete pogrešiti.

Tašna

Žene bez tašne ne mogu, i iz tog razloga, uvek im je potrebna jedna više u ormaru. Čitav jedan univerzum žene su spremne da spakuju u tašnu. Ovaj poklon će vašoj dami ostati u sećanju!

Nakit

Odabir nakita, govori mnogo o karakteru žene. Ne morate hrliti za zlatom ili dijamantima, dovoljno je da komad nakita bude original.

Šminka

Ultraženska stvar. Ritual šminkanja oduzima ženama dosta vremena, ali one to vole. Paleta senki, set ruževa i sličnih make-up aksesoara, probudiće umetnicu u ženi punu samopouzdanja. Ona će sa ovim poklonom shvatiti da i vi volite kada se ona oseća lepo.

Sat

Ako ste namerili da je ostavite bez daha povodom Osmog marta, odlučite se za sat. Ovo je vrsta poklona koja se ne zaboravlja, ali i ne kupuje se svaki dan. Sat ne stoji isto svima, pa vam preporučujemo da ga odaberete u skladu sa stilom pripadnice lepšeg pola kojoj ste ga namenili.