Ostati pre svega zdrav, a onda i trendy, u doba rapidnog širenja korona virusa deluje kao izazov. Iako se o njemu u javnosti malo zna, korona virus proširio se na 94 države i inficirao 80.000 ljudi. Medicinski fenomen znatno utiče na svakodnevne tokove u svetu, uključujući modnu industriju, od koje smo svi na određeni način “zavisni”. Paris Fashion Week tek što se završio, a na pistama i mimo njih, mogle su se primetiti sjajno stilizovane maske na modelima i influenserima. Moda u doba korona virusa dobija viši značaj, ona spaja korisno i lepo.

Francuska dizajnerka Marine Serre usudila se da na revijama, uz podršku kompanije Airinum, pokrene maske neobičnog dizajna, koje nalik feredži, prekrivaju celokupno lice izuzev očiju.

Uticajne dame, Bella Hadid, Gwyneth Paltrow, Selena Gomez uhvaćene su sa zaštitnim maskama na aerodromima. Billie Eilish otvorila je vrata novom trendu na Grammy dodeli nagrada, kada je uslikana u Gucci outfitu, od glave do pete.

Maska prevashodno namenjena odbrani od opasnog virusa, našla se kao glavni reper za street style kombinacije, širom ulica Pariza, Londona i Milana:

Ako ostavimo Gucci po strani, high brendovi koji su takođe ušli u priču sa brendiranim maskama su Off-White, Maison Margiela, Chanel, Fendi i Gareth Pugh.

Treba napomenuti da su mnogi svetski dizajneri otkazali planirane revije, a izvestan broj se odlučio da ih održi u privatnom aranžmanu.