Eru preteranog oduševljenja plastičnom hirurgijom i agresivnim preparatima punim hemikalija, polako zamenjuje želja za prirodnim tretmanima koji licu vraćaju sjaj i elastičnost. Roleri za lice postali su veoma popularan proizvod za negu a njihova tajna je u sastavu, u kome se nalaze minerali rozenkvarc, žad i ametist, pa nas tako i ne čudi što su deo svakodnevne rutine selebritija i beauty influenserki.

Photo: Martin Sarovski
Photo: Martin Sarovski
Photo: Martin Sarovski
Photo: Martin Sarovski

U duhu podrške domaćim privrednicima u vreme pandemije, rešili smo da poručimo i isprobamo rolere sa ove Instagram stranice. Planeta Nakita nastala je pre 2 godine kao proizvod kreativnosti i ljubavi prema kristalima i nakitu, a jako brzo krenula je i sa prodajom kristalnih masažera i rolera za lice. Otkrili su nam da, pored toga što su lepi i estetični, kristali imaju i blagotvorno dejstvo na naš organizam i pomažu nam da uspostavimo unutrašnji mir. Pravi kristali su hladni na dodir i time povoljno utiču na cirkulaciju i limfnu drenažu.

Photo: Jovana Mladenović
Photo: Jovana Mladenović
Photo: Jovana Mladenović
Photo: Jovana Mladenović
Photo: Jovana Mladenović
Photo: Jovana Mladenović

Mi smo koristili roler od rozenkvarca svakog jutra i večeri tokom nedelju dana, i lice nam nikada nije bilo u boljem stanju. Preporuka je da se roler drži u frižideru, pa smo tako ohlađenim rolerom ujutru nanosili kremu za lice, a čini nam se da, pored toga što nam lice bolje upije sve što namažemo, hladnoća kristala dosta smanji i natečenost posle spavanja.

Da roleri za lice nisu samo trend pokazala je i nova naučna studija iz Japana. Naojuki Hajaši objavio je svoj rad tokom kojeg je ispitivao kratkoročne i dugoročne efekte masaže rolerima i došao do impresivnih rezultata. Nakon samo 5 minuta masaže, poboljšana je cirkulacija i do 25%, a efekti su se održali i više od 10 minuta. Na duže staze, potvrđena je bolja cirkulacija i vazodilatacija, odnosno širenje krvnih sudova. Lifting masaža između ostalog dovodi i do bolje prokrvljenosti, ishrane kože nutrijentima i izbacivanje metaboličnog otpada iz tretirane regije.