Većina nas poslednjih nekoliko nedelja provodi u svojim domovima. Neko ima svoje beauty rutine i rituale koje primenjuje kod kuće, dok se ostali prepuštaju čarima beauty centara.

Nažalost, usluge kozmetičkih salona su nam onemogućene ali to nije razlog da svoju kožu zapostavimo, već pravo vreme da joj se posvetite, uz neke od naših preporuka.

1. Osnova svake nege je čisto lice i hidratacija. Proizvod poput Bioderma micelarne vode je odavno must have! Nećemo trošiti reči na ovaj već odavno hvaljeni proizvod (sa razlogom). Preporuka je da nakon što očistite lice micelranom vodom, isperete kožu lica običnom vodom i spremni ste za dalje korake.

2. Darphin Hydraskin Light krema, je lagana krema pogodna za sve tipove kože, a ako vam je koža malo više suva, kao dodatnu negu možete uvrstiti serum pre nanošenja kreme. Prednost Darphin Hydraskin Light kreme je što se može koristiti tokom dana ali i kao večernja nega.

Dodatak večernjoj nezi, obzirom da će hladni dani potrajati još neko vreme, uveče pred spavanje na vašu kožu lica, da biste je dodatno zaštitili i nahranili, nanesite Dr. Hauchka Hydrating Mask i slobodno prespavajte sa njom. Koža će upiti onoliko koliko njoj bude neophodno, a sama činjenica da se radi o organskoj kozmetici, višak koji ostane na vašoj koži neće joj naštetiti.

3. Nikako ne bi trebalo zapostaviti i dodatnu negu u vidu eksfolijacije. Mrtve ćelije kože možemo ukloniti pilinzima, bilo da su oni mehanički ili hemijski, a svako od nas preferira neki vid ove nege, brend The Ordinary je za vrlo kratko vreme dobio kultni status, a njihov piling Mandelic Acid 10% + HA na bazi bademove kiseline će osvežiti vašu kožu lica. Bademova kiselina je poznata i kao jako dobar antioksidans, tako da nakon nekoliko minuta vaša koža će izgledati kao da ste se vratili sa najboljeg beauty tretmana.

Sve navedene proizvode možete pronaći u Metropoliten Art Perfumery kao i u bolje snabdevenim apotekama.