U petak 27. marta, ekipa Blender je pokrenula serijal onlajn žurki, odnosno Facebook live streamova, pod nazivom BLENDER HOUSE PARTIES, putem svojih digitalnih kanala komunikacije, zbog nemogućnosti realizovanja redovnih klupskih programa u narednom periodu, koje su posledica širenja virusne zaraze COVID-19 i vanrednih mera koje se sprovode na teritoriji naše zemlje.

Svi programi i sadržaji prilagođeni su trenutnom stanju i dostupni na društvenim mrežama: Blender, Barutana, Hangar, Central Dance Event, DOT i Freedom Music Srbija.

Druga BLENDER HOUSE PARTIES onlajn žurka održaće se ovog vikenda, kada će se iz svog umetničkog ateljea uključiti avangardna, andergraund grupa muzičkih kreativaca – Kolektiv Base.

Iz njihovog pažljivo dekorisanog prostora – mesta gde muzika nikada ne staje, u petak 3. aprila, od 21č do 23č će se za DJ pultom naći Fluid Zbodi koji preferira masni andergraund tech house, kojeg definišu pomalo mračnije melodije praćene tvrdim grooveom, ali uživa u tome da povremeno zađe u funky tech house; kao i Dooban X, čiji je stil ogledalo njegove raznovrsne kolekcije kao i opsesivne potrage za najsvežijim izdanjima, jednako kao i starim i prašnjavim.

U subotu 4. aprila, od 21č do 23č, zabavljaće nas X-am, čiju muziku karakterišu groovy i masni tech house ritmovi ispunjeni tribalnim perkusijama, orijentalnim vokalima, melodijama, ali i takođe njegovom voljom da zađe u tamne i mračne uglove technoa, a sa njim će nastupiti Dino R, koji je pravi andergraund zvuk spoznao tokom studija u Holandiji i rezidentura po tamošnjim klubovima, te su njegovi setovi dugi, mračni, energični i obogaćenim suptilnim melodijama, gde kombinuje različite techno podžanrove.

“U momentu u kojem je elektronska muzika prilično skrenula u mainstream, pokušavamo da je vratimo u onaj istinski trip, zbog kojeg je i nastala. Barem ovde kod nas u Beogradu, Srbiji; barem za publiku koja to, kao i mi, istinski želi.” poručuje Fluid Zbodi.

Streaming će biti dostupan putem sledećih platformi:

www.facebook.com/blenderletsmixit/
www.facebook.com/barutanabeograd/
www.facebook.com/hangarbeograd/
www.facebook.com/CentralDanceEvent/
www.facebook.com/dot.belgrade/
www.facebook.com/freedommusicsrbija/
www.facebook.com/kolektivbase/