Otputovati u Barselonu i ne posetiti neko od Gaudijevih remek-dela koja su i danas simbol ovog katalonskog grada, poput parka Güell, kuća Batllo ili Mila i nikad dovršene crkve Sagrada Familia je propust koji se graniči sa svetogrđem, a sada će poneki srećnici imati priliku da iskuse Gaudijevu arhitekturu na sasvim novi način: noćenjem u prvoj kući koju je projektovao.

Casa Vicens izgrađena je pre 136 godina, u eklektičnom stilu tipičnom za Gaudija, koji kombinuje rane secesijske elemente s arapskim i hispanskim uticajima. Od 2005. ova se kuća nalazi na UNESCO-voj listi svetske baštine, a pretvorena je u muzej.

Ali, ove jeseni će dvoje gostiju kuću doživeti ne kao muzejski posetioci već kao gosti ili privremeni stanari na jednu noć. Prvo će se upoznati s istorijom zdanja uz Emili, članicu tima koji je kuću transformisao u muzej, a zatim će uživati u večeri s Michelinovom zvezdicom, inspirisanoj slavnim arhitektom. Posle večere sledi piće u sobi za pušenje, pa noćenje u nekad glavnoj spavaćoj sobi porodice Vicens, a ujutro će mediteranski doručak poslužiti u privatnom vrtu.

Rezervacije se otvaraju na AirBnB-u 12. jula popodne, a najbrži će imati priliku za ovaj nezaboravni doživljaj. Fotografije ove jedinstvene građevine navode nas na maštanje o putovanju u Barselonu – kao da nam je bio potreban dodatni podsticaj!