Na pomen Nokije, prvo pomislimo na mobilne telefone. Međutim, kako vodeći tech portali navode, Flipkart, indijska kompanija specijalizovana za e-trgovinu, predstavila je debitujući Nokia smart TV za potrebe indijskog tržišta.

“Flipkartovo razumevanje potreba i ponašanja potrošača, i snaga njegovog dopiranja do njih, učiniće da Nokia pametni TV postane dostupan i pristupačan svima”, potvrdio je Vipul Mehrotra, potpredsednik Flipkarta.

Nokia Ultra HD 4K Smart televizor od 55 inča uključuje zvučnike od 24W sa audio tehnologijom druge partnerske kompanije – JBL. Displej je u razmeri 16:9 sa brzinom osvežavanja 60Hz, podržan funkcijom Dolby Vision, sa tri HDMI porta i dva USB priključka. Uređaj nije striktno kategorizovan kao Android TV, ali je posebnim komandama povezan sa Netflixom, Google asistentom, Youtube i Hotstar aplikacijama.

U sklopu partnerstva, Flipkart je podržao proizvodnju, distribuciju i marketinške delatnosti inovativnog TV-a. Saradnja je zvanično potvrđena pre nekoliko meseci, a sličan aranžman Flipkart planira sa šest Motorolinih smart televizora.

Brendirani TV izlazi na tržište danas po ceni od 41.999 indijskih rupija, što je ekvivalentno sa 589 američkih dolara. Detaljniju ponudu možete pogledati na veb-sajtu: flipkart.com.