Streaming gigant Netflix poslednjih godinu do dve ima svoje peakove i velike padove – u smislu kvaliteta novih serija, filmova i emisija koje nam nudi svakog meseca. Ono što mu, međutim, moramo priznati je sve ‘deblja’ ponuda internacionalnih hitova, bilo da su filmovi ili serije. Najviše briljira francuska i španska produkcija, a ponovno se to kristalizovalo serijom ‘Who Killed Sara’ odnosno ‘Quien mato a Sara.’

Zapala je na drugo mesto među najgledanijim i tako se približila Netflixovom nedavnom iznenađenju ‘Ginny and Georgia’, seriji koja je oborila rekord i postala jedna od najuspešnijih.

SERIJA WHO KILLED SARA – NAPETA PRIČA KAKVU DUGO NISTE GLEDALI

Prve reakcije medija i gledaoca slažu se u jednom: već dugo niste gledali nešto što će vas do te mere držati u neizvesnosti, pustiti da pomislite kako znate rešenje misterija, a onda ponovno otići u sasvim drugi smer priče.

Španska serija ima 10 epizoda tokom kojih postepeno razotkrivamo šta se dogodilo Sari, sestri Alexa Guzmana koji je proveo poslednjih 18 godina u zatvoru. Osuđen za ubistvo sopstvene sestre koje mu je neko podmetnuo. Međutim, sad kad je konačno izašao zatvora, Alex neće stati dok ne dobije osvetu i dokaže da je iza smrti njegove sestre i 18 godina dugog boravka iza rešetaka – upravo destruktivna porodica Lazcano. U želji da se osveti, Alex nailazi na tajne, ljude i odnose koji će neprestano širiti priču o Sari u nešto potpuno neočekivano. Do te mere da kao gledaoci nikad nismo sigurni šta se sledeće može dogoditi u svetu u kojem likovi žive ili što se već, godinama ranije, zapravo dogodilo.

GLUMAČKA POSTAVA KOJE ĆEMO SE TEŠKO ZASITITI

Baš kao što je slučaj bio sa serijama ‘Elite’, ‘La Casa de Papel’ i ‘Locked Up’, tako i serija ‘Who Killed Sara’ donosi glumačku postavu koju ste već mogli upoznati u drugim španskim hitovima. U seriji glume Manolo Cardona (Alex Guzman), Mariana Carolina Miranda, Claudia Ramirez, Gines Garcia Millan i mnogi drugi koje ste mogli videti u serijama poput ‘Narcosa’ pa čak i ‘Rebelde.’

Strani mediji seriju su počeli nazivati kombinacijom ‘The Undoing’ (serije s Hugh Grantom i Nicole Kidman koja je izgledala obećavajuće, ali kraj je mnoge razočarao) i slavne ‘Bit Little Lies.’ Druga sezona još uvek nije zvanično potvrđena, ali s obzirom na reakcije publike – čini se da već možemo početi da odbrojavamo!