Svaki put kad imamo slobodno vreme i želimo da se opustimo, obično pogledamo neku seriju, a većinski se oslanjamo na to što je trenutno aktuelno. U periodu od 2010. zaključno sa ovom godinom smo imali zaista bogat izbor serija koje smo voleli da pratimo.

Od sitkoma, preko drama, mjuziklom inspirisanih šouova pa sve do horora i krimi serija… Industrija je zaista procvetala u poslednjih deset godina, stoga danas pratimo i po nekoliko serija dnevno.

Zahvaljujući Netflixu, one su nam dostupne uvek i nikad nismo bez zabavnog programa. Šta li će tek biti kada počnu sa radom novi streaming servisi poput Disney+?

Mi izdvajamo neke od najboljih serija koje smo pratili u protekloj deceniji.

1. Game of Thrones

Ne postoji osoba koja nije pratila Game of Thrones, koja se nažalost završila ove godine nakon osam sezona. Najupečatljiviji TV momenti dolaze iz baš ove serije, od epizoda poput The Rains of Castamere, poznatijeg kao krvavog venčanja, pa sve do The Battle of the Bastards i sve epizode koje su se desile između su imale svoj neki pečat koji je formirao ovu seriju. Ovo će biti serija koja će se gledati ispočetka još mnogo puta u narednih nekoliko godina.

View this post on Instagram

3 more sleeps. #GameofThrones

A post shared by gameofthrones (@gameofthrones) on

2. Breaking Bad

Iako su prve dve sezone serije Breaking Bad emitovane u prošloj deceniji, ipak je ovaj šou svoju popularnost i uticaj na TV-u postigao u toku ove decenije. Ova serija je nekoliko puta okarakterisana kao naslednik The Sopranos, gde su nas Walter White i Jesse Pinkman poveli na ludo putovanje kroz njihovu svakodnevnicu prikazanu u seriji. Ovo je jedna od onih serija koje što su starije sve su bolje za gledanje.

3. Orange is the new black

Jedna od prvih većih serija streaming servisa Netflix je Orange is the New Black, koja je ujedno i jedna od prvih serija koju smo bing-watchovali. Iako je serija nastavila da ima jako upečatljive momente u toku ove decenije, ništa nije bolje od prve sezone. Sa ovim showom su dokazali da grupa snažnih žena različitih boja kože mogu da iznesu ovaj projekat u punom sjaju.

4. Stranger Things

Stranger Things je jedna od onih serija koje definišu drugu polovinu ove decenije i nastaviće da bude big thing i u narednoj deceniji. Ovaj show nam je doneo nostalgiju osamdesetih, a kombinacija starijih i novijih glumaca je pun pogodak. Savršena serija koju nećete moći da prestanete da gledate.

5. How to get away with murder

Maestralna Viola Davis je oduševila svojim tumačenjem Annalise Keating, što je okarakterisalo seriju How To Get Away With Murder u istoriji TV-a kao jednu od zadivljujućih serija. Savršena kombinacija prošlosti i sadašnjosti koje se prepliću u priči što kao finalni proizvod kreira jednu od najboljih serija ove decenije, o kojoj svi pričaju.

6. Chernobyl

Chernobyl je serija o istinitom događaju koji se desio kada je eksplodirao reaktor u Sovjetskom Savezu 1986. godine. Ova limitirana serija je oduševila mnoge u startu, a čak je pretekla Breaking Bad kao najbolje ocenjena serija na IMDb sajtu.

7. The Big Bang Theory

The Big Bang Theory ostaje kao jedna od najvećih TV serija u toku ove decenije. Serija o gomili prijatelja koji su kao mala porodica i konstantno zajedno dok diskutuju o nauci i stripovima je ujedno i jedna od najgledanijih serija ikad. Ujedno, ovaj šou je kreirao i neke od najpoznatijih likova na televiziji u poslednjih nekoliko decenija.

8. How I met your mother

Još jedan od mnogobrojnih sitkoma koji su obeležili ovu deceniju je svakako How I Met Your Mother, koja se završila jako kontroverznim finalom. Ovo ostaje jedna od najboljih serija snimljenih ikad, a u poslednjoj sezoni smo napokon upoznali majku koju smo čekali prethodnih osam sezona.