Nisu neuobičajene, ali ponekad ipak iznenađuju. Najnovija u nizu modnih saradnji je ona između Maisona Margiele i estonskog repera i konceptualnog umetnika Tommyja Casha koji nije debitant u svetu mode. Njegova estetika sovjetskog kiča privukla je već Ricka Owensa koji je s njim radio na izložbi, na nekim odevnim komadima a Tommy je nosio i njegovu reviju.

Najnovija saradnja s Margielom rezultovala je nekolicinom naizgled nepovezanih predmeta: prugastim i crnim majicama, paketom nejestivih ramen rezanaca i papučama koje izgledaju kao vekna hleba. Do saradnje je došlo nakon što je modna kuća Margiela 2019. na reviji puštala reperovu muziku. Već je te godine, radeći na izložbi s Owensom, Tommy Cash koristio ideju hleba kao papuča, a ideju je razradio u ovoj trompe l’oeil verziji s Margielom. Izgleda bizarno, ali istovremeno i jako udobno?

Još čudnije su njegove patike nastale u saradnji s adidasom. ‘Kada sam rekao adidasu da za našu saradnju želim da napravim najduže cipele na svetu, rekli su: WTF, Tommy. Pet meseci kasnije, evo nas’, otkrio je Tommy na svom Instagram profilu i dokazao da je čovjek od reči koji svoje najluđe zamisli sprovodi u delo. Pitanje -zašto- ostavićemo za neku drugu priliku.

Njegovo poigravanje s modom ne staje na saradnjama već mu je moda inspiracija u muzici i vizualnom identitetu. Za ‘Mute’, tri i po minuta tišine, koju upoređuje s Maljevičevim ‘Crnim kvadratom’, parafrazirao je ikoničnu sliku supermodela Naomi Campbell, Cindy Crawford, Stephanie Seymour i Tatjane Patitz okruživši se mladim modelima.