Jedno je sigurno – streaming servisi nas u ovom periodu nikako nisu razočarali. Na platformi HBO GO nas u ovom periodu očekuje nekoliko premijera filmova i serija, pa krenimo redom.

Killing Eve

Treća sezona mega popularne serije dolazi 13. aprila. Ukoliko niste pogledali prethodne dve sezone, sada je prava prilika. Glavne junakinje su agentkinja MI6 Iv Polastri, koju maestralno glumi Sandra Oh i za čiju je ulogu dobila i Zlatni Globus. Genijalnu, modom opsednutu ubicu Oksanu, pod pseudonimom Vilanel glumi mlada Džodi Korner. Zvuči zabavno?! Verujte nam da jeste. Jedva čekamo da vidimo novu sezonu i nove avanture, omiljenih nam junakinja.

Once upon a time… In Hollywood

Nepunih godinu dana nakon premijere u Kanu, na HBO GO nam je stigao pretposlednji film Kventina Tarantina. Ovaj film je pokupio hvalospeve, ali i nekoliko Oskara uključujući i onaj za sporednu mušku ulogu koji je sasvim zasluženo dobio Bred Pit. Radnja filma je smeštena krajem 60tih godina u Los Anđeles i govori o nekada uspešnom glumcu Riku Daltonu, kojeg glumi Leonardo Di Kaprio i njegovom dubleru Klif Butu, kojeg glumi već spomenuti Bred Pit. Nećemo vam otkrivati radnju filma, sama glumačka postava u kojoj se nalazi i Margo Robi govori i više nego dovoljno.

What we do in the shadows

Stigla je i druga sezona omiljene nam serije o vampirima. Nakon uspešne i hvaljene prve sezone, na HBO GO platformi su za sada dostupne prve dve epizode druge sezone. Kratak podsetnik – serija govori o tri vampira i njihovom noćnom životu, dok cimerišu na Staten Ajlendu. Ukoliko niste znali, serija je snimana kao spin off istoimenog filma iz 2014.godine, tako da na svoju watch listu slobodno dodajte i ovaj film.

Whiplash

Još jedan od Oskarovaca sad dosptupan na HBO GO. Kada je izašao, sada već davne 2014. godine pokupio je hvalospeve i publike i kritike. Film govori o Endruu, mladom i ambicioznom džez bubnjaru koji odlazi na prestižni konzervatorijum sa željom da postane jedan od najboljih učenika. Tamo upoznaje kontraverznog profesora Terensa Flečera, kojeg je briljantno odglumio J.K.Simons i za ovu ulogu dobio itekako zasluženog Oskara. Pedagoške metode profesora Flečera su zastrašujuće, a kada ubaci mladog Endrua u svoj bend, počinje da mu menja život zauvek. Ukoliko ga do sad niste pogledali, prava je prilika da to uradite, a ukoliko jeste možda je vreme i da se podsetite. Bonus – muzika u filmu je fenomenalna.

Devs

Nova serija koja je svoju premijeru imala 5. marta ove godine. Visoka ocena 8 na IMDB zvuči i više nego obećavajuće. Serija govori o mladoj softverskoj inženjerki Lili Čan koja istražuje tajanstveni sektor u firmi u kojoj radi, vrhunske tehnološke firme u Silicijumskoj dolini, za koju veruje da joj je ubila dečka. Za sada je na HBO GO dostupno 6, od ukupno 8 epizoda, a preostale dve izlze 9. i 16. aprila. Mi ih sa nestrpljenjem očekujemo.