Svake godine London Design Festival biva sve posećeniji. Ova, 17. godina po redu, nije bila izuzetak. Naročito je zanimljiva činjenica da se u 2019. festival prostirao duž čitavog grada (11 dizajn distrikta je bilo uključeno sa preko 400 događaja) i da je atmosfera u isto vreme bila intimna i političkog karaktera. U nastavku pogledajte šta je ono što smo izdvojili kao najzanimljivije za vas.

1. Cole & Son

Najnovija kolekcija tapeta ovog poznatog brenda inspiraciju crpi iz drveta kruške, koje je originalno bilo korišćeno od strane Johna Perryja, osnivača Cole & Son proizvodnje. Pored toga, mogli smo videti i razne floralne dezene sa primesema gotskih motiva.

2. Designer’s Guild

Designer’s Guild objavio je kolekciju u čast talentovanog dizajnera Williama Yeowarda koji je nažalost preminuo ove godine. Kolekcija obiluje lanenim i pamučnim materijalima kao i živopisnim bojama i dezenima.

3. V&A

Na V&A izložbi mogao se videti dizajn u raznim formama- ručno rađen, futuristički, konceptualni i vizionarski.

4. Porta Romana

Poslednja kolekcija pod nazivom Bohème, stvorena je kao kolaboracija sa trima umetnika iz Engleske: Violom Lanari, Dylanom Bowenom i Garethom Devonaldom Smithom.

5. GP&J Baker

Suzy Hoodless, dizajnerka enterijera, transformisala je GP&J Baker showroom ručno rađenim tepisima u jarkim bojama koji su deo njihove Velvet kolekcije iz 2019. godine. Osim toga, mogli su se videti i tepisi iz Loondon House Rugs-a kao i antikviteti iz Themes & Variations, Lorfords Antiques i Caira Mandaglio.