Svake godine, kada se Evrovizija emituje širom Evrope, na društvenim mrežama se milioni Amerikanaca oglašavaju sa željom da bi i oni želeli da budu deo takvog spektakla. Međutim, stanovnici SAD više neće morati da žive u razočaranju, jer stiže njihova verzija kultne Evrovizije koja se u Evropi održava svake godine od 1956., a poslednje takmičenje iz ove godine je otkazano usled pandemije koronavirusa.

Novi američki takmičarski festival dolazi na američku televiziju sledeće godine tokom praznične sezone, a sam format će biti sličan formatu evropske verzije, samo će takmičari predstavljati američke savezne države umesto odvojenih zemalja. Ovi predstavnici proći će kvalifikacije na državnom nivou pre nego što će izvesti svoje originalne pesme. Ocenjivanje će vršiti Američka akademija pesama, muzički profesionalci sa sedištem u SAD-u u raznim žanrovima.

Da li će Američki pandan za Evroviziju doneti isti slavni spoj stare narodne muzike, heavy metala i camp popa kakvom se Evrovizija služila tokom godina, ostaje da se vidi.