Iako je počeo pre samo dva dana, Kanski festival bio je na meti mnogih spekulacija. Glasine o potencijalnom uručenju prestižne Palme d’Or nagrade francuskom glumcu Alen Delonu naišle su na brojna osporavanja. Protesti su stizali od strane feminističkih pokreta, koji su isticali Delonove homofobične izjave, po kojima on nikako ne zaslužuje da bude odlikovan nagradom Kanskog festivala.

Povodom optužbi na račun Delona, oglasio se i direktor festivala – Tjeri Fremo. On je istakao da Delon ne dobija nagradu zbog svojih socioloških ili političkih stavova, već isključivo zbog filmskih ostvarenja i impozantne karijere.

Goruća tema festivala nije nagrađivanje ili osporavanje Delonovog lika i dela, već istaknute zvezde koje su prošetale crvenim tepihom u smokinzima i raskošnim haljinama odabranih po poslednjom modi. Festival je otvoren filmom The Dead Don’t Die obožavanog kanskog reditelja Džima Džarmuša. Crveni tepih pored Džarmuša, ulepšali su glumci i reditelji poput Bila Mareja, Adama Drajvera, Kloe Sevinji, Tilde Svinton, Selene Gomez i Toma Vejtsa.

Alesandra Ambrozio za prilike Kanskog festivala ponela je providnu Ralph & Russo haljinu u paru sa luksuznim Bouchon nakitom, dok je Eva Longorija sve prisutne ostavila bez teksta prošetavši u Alberta Ferretti glamuroznoj haljini.

Uz Džarmušov film The Dead Don’t Die, kao jedan od favorita za dobijanje Palme d’Or nagrade usledio je Tarantinov Once Upon a Time. Zvezde Tarantinovog filma Leonardo Dikaprio, Bred Pit i Margo Robi svojim filmskim talentom su takođe zablistali na crvenom tepihu.

Smaragdno zelena Dior haljina uparena sa Chopard dijamantskim minđušama opravdali su besprekoran izgled slavne Džulijen Mur.

Danas nas na Kanskom festivalu očekuje premijera dugo najavljivanog biografskog filma Rocketman, koji se bazira na životu Eltona Džona. Glavnu ulogu u filmu tumači Taron Egerton, a kratak osvrt na film, možete pogledati u videu ispod.