Dvadeset osmog avgusta u Veneciji je održan najstariji filmski festival na svetu. Žiri, na čelu sa argentinskom rediteljkom Luccreciom Martel, odlučivao je o najboljim filmovima. Koji su to filmovi o kojima svi pričaju nakon premijere na festivalu u Veneciji otkrijte na našoj listi top 5 najboljih filmova.

1. The Burnt Orange Heresy

Novi film Italijana Giuseppea Capotondija, reditelja muzičkih spotova benda Skunk Anansie, koji je debitovao s filmom The Double Hour. U trileru utemeljenom na istoimenom romanu pre pola veka, Claes Bang i Elizabeth Debicki, udružuju snage s trgovcem umetninama, kojeg glumi Mick Jagger, kako bi opljačkali jednog starijeg umetnika.

2. Waiting for the Barbarians

Adaptacija istoimene opere muzičara Philipa Glassa i romana nobelovca J.M. Coetzeea je prvi film kolumbijskog režisera Ciro Guerre na engleskom jeziku. Ovaj kandidat za Oskara uspeo je da stekne solidnu reputaciju- Johnny Depp, Robert Pattinson i Mark Rylance glume u drami o sukobu bezimenog Carstva i zlih divljaka.

3. Seberg

Još jedan obećavajući politički triler govori priču Gene Seberg, glumicu francuskog novog talasa sa zanimljivom i tragičnom sudbinom koja je zaintrigirala FBI.

Kristen Stewart stars in SEBERG

4. An Officer and a Spy

Ponovno okupljanje tandema koji je zaslužan za najbolji film Romana Polanskog ovog veka: Robert Harris, autor romana Fantom i koautor istoimenog scenarija, napisao je još jednu knjigu koju je oskarovski reditelj snimio. Afera Dreyfus drama je o francuskom časovničaru Alfredu Dreyfusu koji je pogrešno osuđen za špijunažu krajem 19. veka.

5. Wasp Network

Nakon duge pauze, francuski reditelj Olivier Assayas ponovo se ujedinio sa venecuelanskim glumcem Edgarom Ramirezom, koji je briljirao u filmu Carlos. Ovaj put Ramirez glumi kubanskog pilota koji živi u vreme kada se raspada Sovjetski Savez. Ostale uloge uključuju Penelope Cruz, Wagnara Mouru i Gael Garciju Bernala.