Nikad nije loše vreme za inspirisati se i krenuti u uređenje enterijera. Nekad prostor drugačijim mogu učini minimalni detalji a nekad, kad su u pitanju velika renoviranja, krećemo od nule. Ako volite dizajn, arhitekturu i uređenje enterijera obožavaćete ove serije na Netflixu.

ABSTRACT: THE ART OF DESIGN

Oskarovac Morgan Neville producirao je dokumentarnu seriju u kojoj možemo zaviriti u kancelarije i studije najboljih svetskih dizajnera i arhitekata i upoznati se s njihovim radom. Abstract offers duboko ulazi u kreativni proces i uključuje i funkcionalne analize svih dizajnerskih i arhitektonskih problematika koje se pojavljuju.

THE WORLD’S MOST EXTRAORDINARY HOMES

Sve je u naslovu. Kuće pod zemljom, kućice na drveću, razni pametni domovi i arhitektonske konstrukciije na neobičnim mestima. Arhitekta Piers Taylor i britanski model Caroline Quentin putuju širom sveta i otvaraju nam vrata najneobičnijih građevina. Kako su konstruisane, kako funkcionišu i kako se uklapaju u okolinu – putujte s njima od Švajcarske do Izraela skroz do Indije i Novog Zelanda. Na ovoj seriji pasemo oči.

TINY HOUSE NATION

Tiny House pokret koji je postao popularan ranih 2000-tih simbol je za minimalizam. Dizajn je ovde najbitniji jer kuće moraju biti apsolutno funkcionalne u jakom malom prostoru. Konstruktori Zack Giffin i John Weisbarth vode porodice kroz njihov nov način života, dajući im savete kako izgraditi i saživeti se s njihovim novim finansijsko-simpatičnim kućama.

STAY HERE

U osam epizoda dizajnerka interijera Genevieve Gorder i trgovac nekretninama Peter Lorimer putuju SAD-om i pomažu vlasnicima u renovaciji njihovih domova. Glavni cilj renovacije je srediti nekretninu kako bi se ona mogla skupo iznajmiti. Nekretnine su svakakve, od raznih skladišta, kanalskih brodića, minimalnih stanova u velikim gradskim sredinama. Obožavamo.

AMAZING INTERIORS

Raznorazni frikovi, entuzijasti svih vrsta, sakupljači knjiga, lutaka, automobilski fanatici. Svi ti ljudi svoje su domove uskladiti sa svojim načinom života. Neke kuće izgledaju kao iz bajke, a neke su komotno sinonim za nečiju noćnu moru. Ako vas zanima kako je živeti u divovskoj kući za lutke ili SF muzeju u podrumu ove serije na Netflixu će vas oduševiti.