U današnjem konglomeratu tehnoloških otkrića, čini se da se sporedne industrije takmiče koja će prva zaseniti kupce sa integracijom tehnologije poslednje generacije. Kozmetika je učinila da se na tržištu pojave personalizovane Color&Co. farbe za kosu, 3D nail nalepnice, ali je L’Oréalov high-tech uređaj Perso otišao deset koraka dalje.

Šta je Perso i kako je nastao? Ukratko, Perso je kozmetički uređaj koji pronalazi savršen balans u službi vaše lepote. Nedavno održani sajam informatike CES 2020, dao je L’Oréalu šansu da prezentuje svoj AI proizvod. Pametni gadžet proizvodi personalizovane formule karmina, tečnih pudera i proizvoda za negu kože. Da bi Perso mogao da napravi najbolje za vašu kožu, neophodno je korišćenje kompatibilne aplikacije. Prvi korak je načiniti fotografiju lica uz podršku aplikacije. Nakon toga, veštačka inteligencija analizira tip kože u realnom vremenu, uzimajući u obzir spoljašnje faktore: vreme, UV indeks, zagađenost, koncentraciju polena u vazduhu i stepen vlažnosti. Kada se svi obavezni podaci prikupe, tri kertridža rade na filtriranju jedinstvene formule. Smesa izlazi kroz rupice kertridža, srazmerna količini za jednu upotrebu.

Jutarnja nega ženama često oduzima mnogo energije. Perso zamenjuje upotrebu brojnih beauty proizvoda, što patent čini i te kako ekonomičnim za buduće korisnike.

Koju boju karmina da stavim danas? Perso bira optimalnu boju za vas u čiji odabir ulaze dnevni outfiti i modni trendovi na društvenim mrežama i šire.

L’Oréal je na matičnom sajtu objavio da će se Perso lansirati u 2021, a do tada slobodno možemo da nastavimo kupovinu karmina.