Da je kraljevska porodica konzervativna, već svi znaju, ali u nedavno emitovanom intervjuu princ Harry i Meghan Markle Oprah su otkrili mnogo više detalja nego što je dosad bilo poznato. U prijatnoj atmosferi razgovarali su o neugodnim stvarima: rasizmu, dvostrukim merilima i mentalnom zdravlju.

Meghan Markle iskreno je progovorila o usamljenosti i nezaštićenosti koju je osećala pred napadima britanskih medija, kao i da je bila pod pritiskom Palate, za razliku od, na primer, princa Andrewa, koji je upleten u međunarodni skandal zbog svog prijateljstva s Jeffreyem Epsteinom.

Zbog negativnih naslova u medijima, Meghan je priznala da je u jednom trenu čak pomišljala na samoubistvo: ‘Pomislila sam da bi bilo bolje da više nisam živa. Mislila sam da je to jedini izlaz, da bi to možda bilo jedino rešenje i rekla sam to Harryju. Nisam takva osoba inače. Pred svetlima reflektora moraš odraditi posao, a raspadaš se. Ljudi nemaju pojma što se događa iza zatvorenih vrata.’ Svoju je bol podelila s Harryjem i predložila da potraži stručnu pomoć u nekoj mentalnoj instituciji, ali iz Palate su poručili da to nije opcija.

Da su je mediji demonizovali, dokazuje i epizoda kada je Meghan bila optužena da je par dana pre svog venčanja rasplakala Kate Middleton, iako je u stvarnosti priča bila obrnuta. Meghan nije htela ići u detalje: ‘Ona se izvinila, a ja sam joj oprostila. Bilo je teško biti optuženom da sam učinila nešto, što se zapravo meni dogodilo.’, i dodala da je Kate ‘dobra osoba’

Najbolnija i najšokantnija od svega možda je bila činjenica da su, za vreme njene trudnoće, poručili da Archie, za razliku od drugih kraljevskih unuka, neće dobiti kraljevsku titulu ni osiguranje kao i da su se u mesecima pre rođenja vodili razgovori o boji njegove kože. Nisu hteli otkriti kome je potencijalna tamnija nijansa Archiejeve kože najviše smetala, ali su priznali da je odnos kraljevske porodice prema njihovom sinu jedan od glavnih razloga koji su uzrokovali njihov odlazak.

Harry je otkrio da, premda je s bakom, kraljicom Elizabetom II u dobrim odnosima, njegov odnos s ocem Charlesom ozbiljno je narušen: ‘Razočaran sam jer je i on prošao kroz sličnu situaciju. (…) Uvek ću ga voleti, ali previše je bilo boli.’ Od njihovog odlaska u Ameriku samo su se nekoliko puta čuli telefonom.

Nakon što više nisu uživali financijsku podršku kraljevske porodice, Dianino nasledstvo omogućilo im je odlazak u Kaliforniju i početak novog života, nezavisan od britanske kraljevske porodice.

Ali, da ipak nije sve tako crno, Meghan i Harry otkrili su da čekaju devojčicu, a Meghan je za kraj istakla: ‘Srećniji [kraj] od bilo koje bajke koju ste ikad pročitali!’