Francuska serija Lupin je početkom ove godine bila prvi veliki streaming uspeh Netflixa i nekoliko dana je bila najgledanija strana serija. Zadržala se nekoliko nedelja na vrhu liste najgledanijih, a baš kad smo se ‘ohladili’ od napetih obmana genijalnog Omara Syja – stigao je trailer za drugu sezonu!

S krajem kakvim su nas tvorci serije ostavili, bilo je sasvim jasno da je nova sezona već spremna.

Radnja serije započela je pljačkom ogrlice Marije Antoanete iz slavnog Louvrea. Assane Diop (Sy) želeo se osvetiti onima koji su lažno optužili njegovog oca za zločin koji nikad nije počinio. Sve to vreme ga inspiriše priča o francuskom lopovu Arseneu Lupinu pa tako i sam postaje njegova slika i prilika, a sve kako bi otkrio istinu o tome što se dogodilo pre mnogo godina.

Međutim, prva sezona (ili prva polovina prve sezone – zavisi kako koji medij prenosi) završava velikim cliffhangerom – svi oni koji se Assana žele rešiti sad su se približili njegovoj porodici, tačnije njegovom sinu.

Nove epizode trebalo bi da stignu na Netflix tek na leto. U teaseru Assane kreće u potragu za svojim sinom u stilu Liama Neesona, a izgleda da nas očekuje drastično više akcije nego u prvim epizodama.