Bele patike su vanvremenska kategorija i ne poznaju godišnja doba. Ok, osim ako su platnene onda ih ipak čuvajte samo za lepo vreme. Naravno, nađe se tu obuće i drugih boja, ali jednostavno, bele su nekako moćne. Mogu da izguraju svaki outfit, lako se uklapaju, pogotovo u onim danima kada nemamo snage da smišljamo šta ćemo obući ili obuti. Bude takvih dana dosta i zato nam i služe ti “must have” komadi u kojima ćemo izgledati najbolje i kad se najgre osećamo.

1. Nike Air Force

Ovaj model se pojavio pre nekoliko godina, istog momenta postao popularan i danas se svrstava u neke “obuvne” klasike. Prilično su udobne, veoma dobro greju – tako da su leti možda malo nezgodne i da znate da ćete u njima dobiti par centimara u visini zbog njihovog đona.

2. Adidas Stan Smith

Jedan od najpoznatijih modela patika koje ćete naći manje/više u svakoj radnji. Mislimo da nema ni jednog modnog bloga ili instagrama bez njih. Pogotovo ova varijanta belih sa zelenim detaljima.

3. Nike Tennis Classics

Ovo je jedan savršen primer potcenjenih patika. Ali, iskoristite to! Uglavnom su povoljnije od ostalih sličnih modela, i ovo je jedan model koji traje. Svake druge (ili čak svake) sezone ih možete pronaći u radnjama, samo sa nekim izmenjenim detaljima, da li je to boja Swoosha ili nešto drugačiji đon,…ali to su te.

4. Adidas Superstar

Svi ih već imamo. Možda nisu nešto najudobnije što možemo obuti (pogotovo zbog gumenog prednjeg dela koji ne ostavlja puno prostora za fleksibilnost), gotovo nikad nisu na sniženju, često se dešava da pucaju na spojevima gume i đona, ali… dobro se fotkaju, odlično se uklapaju na gotovo sve stilove i prosto su sinonom za klasiku.

5. Reebok – Club C 85

Cenimo da imaju potencijala i da će ubrzo postati jako popularne i da će im cena dodatno skočiti. Svakako mislimo da nam Reebok sprema jedan povratak u lifestyle modu, baš kao što je Puma to uradila na čelu sa Rijanom.