Iako se najveći filmski hitovi vezuju za letnji period, to ne znači da jesen i zima ne donose ništa zanimljivo na ovom polju. Naprotiv, u narednih par meseci iščekuju nas još mnoga zanimljiva ostvarenja, kao što možete pročitati u nastavku.

1. Knives Out

Ova misterija sa klasičnim zapletom poput onih iz romana čuvene Agate Kristi donosi nam zvezdanu glumačku postavu i dobro poznato ime za režiserskim kormilom.

Priču o ubistvu pisca krimića u njegovoj sopstvenoj kući donosi nam Rajan Džonson, nekada voljen zbog Ubice iz budućnosti, sada pomalo omražen zbog osmog dela sage Ratovi zvezda. Uloge tumače: Danijel Krejg, Kris Evans, Džejmi Li Kertis, Toni Kolet, Majkl Šenon, La Kit Stanfild i Ana de Armas.

2. The Two Popes

Dva vrsna glumca u naslovnim ulogama već su tumačila kontroverzne religiozne vođe, pa ne sumnjamo da nas i ovde očekuje odlično ostvarenje.

Entoni Hopkins i Džonatan Prajs oživeće na velikom platnu istorijsko rivalstvo koje je postojalo između pape Benedikta i kardinala Bergolja, koji je kasnije postao poznat kao papa Franja.

3. Cats

Ako niste već upoznati sa radnjom ove adaptacije čuvenog mjuzikla Endrua Lojda Vebera, nemojte se iznenaditi ukoliko vas trejler ostavi prilično zbunjenim.

U njemu možete videti aktere koji se nalaze između svog prirodnog stanja i animirane „mačkaste“ verzije, koja podseća na neku dečju noćnu moru. Očekuje se puno od ekipe koju predstavljaju Tejlor Svift, Dženifer Hadson, Idris Elba, Ijan Makelen, Džudi Denč i mnogi drugi.

4. Star Wars: The Rise of Skywalker

Film koji bi konačno trebalo da završi ovu sagu (ili ipak ne?) i donese odgovore na mnoga pitanja koja su postavljena u prethodna dva nastavka.

Ne sumnjamo da će i ovaj film podeliti fanove, samo ostaje pitanje da li će još neko trljati ruke na kraju osim Diznija, koji svakako očekuje pune sale krajem ove godine.

5. 1917

Možda je dovoljna činjenica da je Sem Mendes reditelj dovoljna da vas privuče ovom filmu, ali povrh toga, inspiraciju je dobio od istinite priče koju mu je preneo njegov deda o iskustvima u Prvom svetskom ratu.

Priča prati dva glasnika koji treba da upozore Britance o nemačkoj zasedi koja ih čeka. Njih tumače Džordž Mekej i Din Čarls Čepmen, a tu su između ostalih još i Benedikt Kamberbeč i Kolin Firt.

6. Little Women

Već je bilo nekoliko adaptacije književnog dela Luize Mej Alkot, od toga najskorije prošle godine. Upkos tome i najavljenim promenama u vremenskim odrednicama, očekivanja su velika.

To je mahom zbog toga što režiju potpisuje Greta Gervig, a uloge tumače Serše Ronan, Ema Votson, Florens Pju, Eliza Skanlen, Meril Strip i Lora Dern.

7. Bad Boys for Life

Prošlo je čak 16 godina od drugog dela eksplozivne sage Majkla Beja i mnogi su verovali da treći nikada neće ni ugledati svetlost dana.

Uprkos tome, Vil Smit i Martin Lorens su se vratili i deluju raspoloženije nego ikada (što je više tačno u slučaju ovog prvog) da nam donesu još jedan akcioni spektakl.

8. The Gentlemen

Svaki novi film Gaja Ričija zaslužuje vašu pažnju, a posebno onaj koji je okupio ovako zanimljivu ekipu, na čelu sa Metjuom Mekonahijem.

Tu su i Hju Grant, Mišel Dokeri, Džeremi Strong, Kolin Farel, Čarli Hanam i drugi u priči od koje zaista ne znamo šta treba da očekujemo.

9. Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)

Uprkos tome što nisu baš svi najnoviji filmovi iz DC kuhinje imali isti uspeh, povratak Margo Robi u ulozi Harli Kvin je dovoljan razlog da nas zaintrigira.

Pored malo čudne i naizgled šećerlemaste priče, koja je neke odvratila, puno se očekuje od Juana Mekgregora u ulozi glavnog negativca.