Serija AirPods slušalica, nakon standardnih AirPods i AirPods Pro, dobija i najvećeg člana – AirPods Max. Reklo bi se da je krug zatvoren i da Apple ima još jedan hit, ali cena od 629 evra je zaista visoka. Dodajte na to i cene kod nas, kao što je sa iPhone telefonima slučaj, i imaćemo najskuplje obične slušalice, odnosno slušalice, koje ne pripadaju Limited Edition ili nekom sličnom “pokretu“, koje su se ikad prodavale kod nas.

AirPods imaju klasičan, tako Apple i tako čist i jednostavan dizajn i nisu modularne, kako su glasine tvrdile da će biti. Uobičajena “preko glave“ forma unapređena je mekanim jastučićima od memorijske pene, koji se nalaze u ovalnim, od aluminijuma izrađenim školjkama. Metalni klizači za podešavanje visine slušalica i metalni ram izrađeni su od nerđajućeg čelika i u potpunosti se uvlače u jastučiće, dok je gornji deo izrađen od prozračnog, rupičastog materijala, koji je otporniji na habanje od konca i omogućava udobnije prislanjanje na glavu, koje ne vrši pritisak.

Slušalice su dostupne u srebrnoj i crnoj boji, ali i pastelnim tonovima plave, zelene i crvene. Koriste Bluetooth v5.0 tehnologiju za povezivanje sa Apple iPhone ili drugim Apple uređajima, a Android i drugi sistemi se na zvaničnom Apple sajtu za sada ne spominju. Slušalice imaju čuvenu Apple Watch krunicu, koja omogućava lako i precizno upravljanje slušalicama – preskakanje numera, vraćanje, pauziranje, puštanje, rad sa pozivima i komandovanje uređajem i Siri pomoćnicom. Drugi taster, koji je sa suprotne strane služi za aktivaciju modova slušanja.

Apple AirPods Max imaju tzv. Transparency mode tj. režim rada u kojem je moguće slušati muziku i obavljati pozive uz zvukove iz okruženja. Drugi mod je ukidanje pozadinske buke, odnosno Active Noise Cancellation tj. ANC režim, koji pomoću čak osam mikrofona otklanjaju pozadinsku buku i buku iz okruženja. Tri posebna mikrofona zadužena su za pozive – dva za ukidanje smetnji i buke, a jedan isključivo za glas, što takođe dosad nije viđeno na slušalicama.

Zasnovane su na Apple H1 čipu posebno napravljenim za ovaj tip uređaja (po jedan u svakoj slušalici) i omogućavaju automatsko prilagođavanje aktivnih dinamičkih ekvilajzera muzici i tzv. Spatial audio režim, odnosno prostorni zvuk, koji obogaćuje doživljaj slušanja i čini da muzika zvuči puno i kvalitetno. Poseban mod slušanja je i dinamičko praćenje glave korisnika, što ćemo morati da definišemo bliže kad budemo imali priliku da koristimo Apple AirPods Max slušalice.

Drajveri u svakoj slušalici su u potpunosti konstruisani u Apple laboratorijama, prečnika su 40 milimetara i omogućavaju tehnologiju prenosa zvuka, koja donosi bogate i duboke basove, tačne srednje i oštre i čiste visoke tonove uz podršku za 5.1, 7.1 i Dolby Atmos.

Baterija slušalica za pet minuta punjenja daje do sat i po vremena autonomije, a u potpunosti napunjena omogućava do 20 sati trajanja bez punjača, i to sa aktivnim ANC ili transparentnim režimom prenosa zvuka. Slušalice u paketu dolaze samo sa kablom, ali i posebnom Smart Case futrolom, koja je u boji samih slušalica i koja, kad su one u njoj, omogućava ultra uštedu energije, kako bi baterija ostala što duže u radnom režimu.

Cena slušalica u SAD je 549 dolara, dok je u većini Evrope 629 evra. Cena u Srbiji će sigurno biti viša od pomenute evropske cene.

Izvor: Mondo