Otvoreno je novo poglavlje u karijeri Gabriele Hearst, ali i novo poglavlje modne kuće Chloé, za koju se očekuje da će je nova kreativna direktorka odvesti u smeru održivosti i novog osvešćenog luksuza koji zagovara autodidaktična modna dizajnerka.

Gabriela Hearst nema formalnog obrazovanja u modi, ali je na modnoj sceni prisutna već više od decenije, prvo svojim brendom Candela, zatim modnom kućom koja nosi njeno ime – Gabriela Hearst, a sada i kao kreativna direktorka Chloé. Višestruko nagrađivana za svoj rad, pre svega na promovisanju održivosti u modi, ove godine je od strane CFDA proglašena dizajnerkom godine. Lista poznatih klijanata je duga, a uključuje Meghan Markle, Juliju Roberts, Nicole Kidman, Melaniju Trump i Jill Biden, Emmu Watson i Brie Larsson, između ostalih.

Odrasla na ranču ovaca u Urugvaju, Gabriela je inspirisana tradicijom, te je i u svom brendu često koristila konjičke motive po kojima je poznata i kuća Chloé. Aktivno se zalaže za ekološki pristup i održivost u modi, te tako koristi ostatke materijala drugih firmi, kao i reciklirane materijale, daje prednost lanu nad pamukom, ističe važnost održavanja tradicije i zapošljavanja radnika koji tu tradiciju poznaju, pa tako i na svojim kolekcijama sarađuje na primer s pletiljama iz Urugvaja.

Inovativna u svom pristupu redukovanja tekstilnog otpada, ali i upotrebi materijala koji predstavljaju novo poimanje luksuza – lan tretiran aloe verom za omekšavanje materijala koji istovremeno neguje kožu, postave džepova s anti-radijacijskim svojstvima koja umanjuju zračenje moblnih i bio-razgradiva plastika za pakovanja svojih proizvoda.

Koliko će takvih inovacija preneti u Chloé tek ćemo videti, ali jedno je sigurno – pred Gabrielom Hearst je uzbudljivo i vrlo zaposleno poglavlje jer istovremeno ostaje načelu sopstvene modne kuće.