Anđelu Jovanović, poznatu mladu glumicu, imali smo prilike da upoznamo jako rano budući da je ćerka naših proslavljenih glumaca- Branke Pujić i Dragana Jovanovića. Pored glume, ona se bavi se i sportom, te je tako angažovana za novu Nike SuperRep kampanju i jedna je od prvih na našim prostorima koja je imala mogućnost da testira novi model patika za funkcionalni trening.

1. Kada si shvatila da je gluma tvoja najveća ljubav?

Gluma je oduvek bila sastavni deo mog života, međutim moji roditelji u početku nisu hteli da krenem njihovim stopama. Prvo sam se bavila muzikom i pevanjem, ali sam oduvek htela da se oprobam u glumi. Kada mi je ponuđena uloga Violete u seriji „Moj rođak sa sela“ odmah sam je prihvatila, i tokom snimanja sam se potpuno zaljubila u glumu. Nakon toga sam upisala Fakultet dramskih umetnosti, krenula da glumim u pozorišnim predstavama i imala priliku da sarađujem sa nekim od najvećih umetnika iz sveta glume. Od skoro sam počela sa usavršavanjem u Londonu, te se nadam da su moji glumački dani tek počeli.

2. Koja uloga koju si u skorije vreme odigrala ti se posebno dopala?

Sve uloge su posebne na svoj način. Iako zvuči kao paradoks, igrajući druge osobe pomoglo mi je da saznam dosta stvari o sebi. Najdragoceniji deo mog posla jeste što mogu da isprobam različite životne uloge iz kojih mogu da naučim nešto za sebe i to prenetsem u svoj svakodnevni život. Postoji dosta onih koje su mi drage, ali definitivno ću morati da izdvojim ulogu Svetlane Cece Savić iz serije Vojna Akademija.

3. Poznato je da, pored glume, voliš da se rekreativno baviš sportom. Za koji sport si se ti odlučila i zašto?

Vremenom sam shvatila da mi najviše odgovara boks, a treniram ga već dve godine. Svima bih preporučila da krenu na boks – jako je meditativan, a posle treninga sam uvek srećna i se osećam bolje. Svakodnevno smo okruženi stresom i negativnošću, a trening mi služi kao filter kroz koji svu tu negativnu energiju izbacim iz sebe.

4. Koliko ti dobra kondicija i fizička spremnost pomaže kada pripremaš neku zahtevniju ulogu?

Fizička kondicija mi je oduvek bila bitna, nevezano za to da li se pripremam za neku ulogu ili ne. Pozorište i filmska umetnost zahtevaju od glumca da bude apsolutni gospodar svog tela. Jako često treniram i gledam da budem što više fizički aktivna. Zato sada, od kad sam krenula da studiram u Londonu, na fakultet idem peške iako mi treba sat vremena samo u jednom smeru.

5. Da li ti je važno da nosiš dobru opremu tokom treninga?

Naravno. Nakon dugogodišnjeg vežbanja shvatila sam da, pored tehnike i intenziteta treninga, moramo obratiti pažnju i na opremu u kojoj treniramo. Boks podrazumeva brz rad nogu, te mi je važno da imam dobre patike. Meni najviše odgovaraju patike brenda NIKE, jer postoje modeli koji su napravljeni baš za ovakve vrste treninga. Udobnost tokom vežbanja mi je jako bitna, a NIKE patike mi to obezbeđuju.

6. Koji model NIKE patika je tvoj favorit?

NIKE Air Zoom SuperRep su patike koje mi definitivno najviše odgovaraju. Napravljene su za treninge sa visokim intenzitetom, kao što je recimo boks. Ovaj model mi pruža stabilniju reakciju stopala tokom zahtevnih vežbi, što je moguće uz pomoć nove Zoom Air tehnologije sa specijalnim sistemom vazdušnih jastučića. Sviđa mi se što su patike su kreirane sa ciljem da se entuzijastima koji svakodnevno rade na poboljšanju svoje figure i kondicije pruži isti tretman koji doživljavaju i profesionalni sportisti. Baš zbog toga sam odlučila da svoje treninge radim upravo u Air Zoom SuperRep patikama.