Poznati su nam često inspiracija i daju nam različite ideje za oblačenje. Iako baš ne možemo da imitiramo sve te stajlinge, to nas ne sprečava da listamo fotografije, fascinirani time ko je bolje uklopio komade odeće na crvenom tepihu, u foto editorijalu ili na nekom trećem mestu. Kada su poznati muškarci u pitanju, jedan od neprikosnovenih po pitanju stila i elegancije je Bred Pit, koji mami ženske uzdahe, a muškarcima deli lekcije o oblačenju. Dobra vest je da je odlučio da kreira jednu kolekciju muške odeće u saradnji sa italijanskim brendom Brioni, a u nastavku saznajte o čemu se tačno radi.

Bred Pit je inače ambasador ovog brenda od 2019. godine i nosio je njihovu odeću na više događaja, a ova konkretna kolekcija inspirisana je njegovim izdanjem sa dodele Oskara iz prošle godine, kada je poneo kući statuu za najbolju mušku sporednu ulogu u filmu Bilo jednom… u Holivudu. Kolekcija pod nazivom BP Signature obuhvata komade odeće kakve bi i sam Pit nosio, a među kojima su mantil sa dvoredim kopčanjem, jakna od kašmira, kašmirski polo džemper dugih rukava, elegantan nepostavljen kaput i večernji somotski sako uz koji idu pantalone od vunenog štofa i pamučna košulja.

Svaki od ovih komada u sebi ima ušiven posebno dizajniran logo sa Bredovim potpisom, a cene se kreću u rasponu od 550 evra za košulju do 4100 evra za vuneno odelo. To za većinu ljudi baš i nije dostupno, ali ukoliko želite da izgledate kao Bred Bit, to ipak mora da košta, naročito kada se uzme u obzir da je kolekcija pravljena tako da može da bude nosiva u raznim situacijama i laka za kombinovanje. Cela kolekcija već je dostupna za poručivanje preko sajta brenda Brioni.

Kompanija Brioni prvi put je angažovala Pita za kampanju povodom svoje 75. godišnjice, a pre ove objave pojavio se i kao zaštitno lice njihove ovogodišnje prolećne kolekcije. Na mestu ambasadora brenda pre njega nalazili su se, između ostalih, Pirs Brosnan, Entoni Hopkins i Semjuel L. Džekson.