Britney Spears je jedna od superzvezda našeg vremena kojom je javnost fascinirana od samih početaka. Njena javna persona pomno je kreirana da postane tinejdžerska pop ikona koju će obožavati svi, maska koju je nosila gotovo 10 godina, pre nego što je javnost šokirala potezima u privatnom životu kao što su brak na brzinu, dvoje dece nad kojima je izgubila starateljstvo, nekoliko odvikavanja i prijem u psihijatrijsku ustanovu nakon čega je stavljena pod starateljstvo oca i advokata koji imaju pravo u potpunosti da kontrolišu njene finansije, privatni i poslovni život.

Ovaj tip starateljstva obično se dodeljuje pojedincima koji nisu u stanju da se brinu za sebe zbog mentalnog stanja ili starosti, a ocu i advokatu dalo je priliku da iskoriste situaciju pred sobom.

I to je ono što je privuklo pažnju javnosti krajem 2019. godine pa se pretvorilo u javni pokret na društvenim mrežama Free Britney. Naime, Britney Spears je otada na sudu kako bi se promenili zadati uslovi starateljstva i sami staratelji koji će se trajno brinuti o Britney, ali i njenom vlasništvu i imanju umesto oca. Celi slučaj je pokrenuo lavinu reakcija oko ljudskih prava.

Kako bi rasvetlio ovaj neobičan slučaj koji je privukao toliku pažnju javnosti, The New York Times odabrao je upravo Britney Spears kao temu novog izdanja svog dokumentarnog serijala The New York Times Presents. Epizoda Framing Britney Spears s Britney Spears u fokusu biće objavljena 5. februara na kanalu FX i streaming servisu Hulu, a seciraće samo starateljstvo, celu Britneyinu karijeru i način na koji su mediji uticali na javno mišljenje.

Pogledajte kratki trailer – verujemo da će biti zanimljivo!