Forbes je publikovao listu muzičkih zvezda koje su zaradile paprene svote novca tokom 2019. Prvih deset na rang listi, zaradilo je preko jednu milijardu dolara, što je porast u odnosu na prošlogodišnju sumu od 886 miliona.

Na tronu se našla Taylor Swift sa prihodom od 185 miliona. Američka pevačica izdala je u avgustu sedmi po redu studijski album pod nazivom “Lover” i u tu čast najavila turneju “Lover Fest” širom Evrope. Dobri poslovni potezi doveli su je u poziciju da sa prošlogodišnjeg šestog mesta Forbsove liste skoči na No. 1.

Odmah ispod Swiftove, našao se a ko drugi nego Kanye West sa ostvarenim profitom od 150 miliona. Paradoksalno je govoriti o postignutim uspesima ambicioznog repera, posebno u sportskoj industriji.

Ed Sheeran, istaknuti britanski umetnik, održao je treći u nizu koncert upamćen kao “Divide tour”, zahvaljujući kojem je zaradio 110 miliona. Slična situacija je i sa classic rock sastavom – Eagles, koji beleži 100 miliona. Na polovini liste našao se Elton John sa profitom od 84 miliona, čemu je u velikoj meri doprinela oproštajna turneja.

Srećni supružnici JAY-Z i Beyoncé, dele No. 6 sa pojedinačnom sumom od 81 milion. Drake, kanadska rep zvezda u usponu, popeo se sa 22. mesta na No. 8 sa 75 miliona. Još jedan hip-hoper američkog porekla, Diddy, probio se na No. 9 sa 70 miliona.

Na samom kraju, stoje heavy metal majstori koji su ove godine eksplodirali na nastupima. Metallica je najavila da će 2020. godina biti još više “heavy”, budući da su pet velikih festivala već rezervisali, dok je južnoamerička turneja zakazana za april i maj iduće godine.

Sve oči su bile uprte u njih ove godine , a Forbsove liste su dokazano nepogrešive:

1. Taylor Swift — 185 miliona
2. Kanye West — 150 miliona
3. Ed Sheeran — 110 miliona
4. The Eagles — 100 miliona
5. Elton John — 84 miliona
6. Beyoncé — 81 milion
6. Jay-Z — 81 milion
8. Drake — 75 miliona
9. Diddy — 70 milliona
10. Metallica — 68,5 miliona