Marc Jacobs ovih je dana izbacio vrlo neobičnu capsule kolekciju. Reč je, naime, o kolekciji inspirisanoj kultnim filmom iz 1999. godine “Girl, Interrupted” čija se radnja zbiva u psihijatrijskoj ustanovi, a u kojoj glavne uloge igraju fantastične Winona Ryder i Angelina Jolie.

Film “Girl, Interrupted” osigurao je Oscar Angelini Jolie, a krajem milenijuma smatran je poprilično kontroverznim podstaknuvši raspravu o brojnim važnim pitanjima kada je reč o mentalnom zdravlju. Dve decenije kasnije, film i dalje uživa značajnu popularnost, a sada ga je Marc Jacobs odlučio pretočiti i u kolekciju što će mnogi fanovi filma zasigurno dočekati s oduševljenjem.

Fotografije kampanje snimila je Tina Tyrell, stylinge potpisuje Andrew Sauceda, a u ulozi modela našla se predivna Adut Akech, jedan od najtraženijih modela današnjice. Kolekcija se sastoji od udobnih oversized hoodeica, trenirki i belog T-shirta s printom i odiše cool, ležernim vibeom, savršenom za casual i neopterećene stylinge. Cene komada kreću se od 95 do 165 dolara. No, ono što je najzanimljivije jeste da će 30% profita od prodaje modela iz Marc Jacobs x Girl, Interrupted kolekcije ići u dobrotvorne svrhe kao podrška radu The Trevor Projecta koji se bavi zaštitom mladih LGBTQ zajednice.