Lepa je zima, ali je nekako leto lepše i ta činjenica da je jedino potrebno navući šorts i majicu, uzeti naočare za sunce i uživati u pogledu na more. Sreća je što kada zima dođe kod nas, onda nije svuda, već postoji mnogo delova sveta gde temperature i dalje rastu. Ako se budete zaželeli plaže i kupanja tokom zime, za vas smo izdvojili gde možete pronaći upravo to.

1. Kambodža

Prizori kao sa razglednica. Na zapadu i severu graniči se sa Tajlandom, na severu sa Laosom, a na istoku i jugu sa Vijetnamom. Na jugozapadu izlazi na Tajlandski zaliv, deo Južnog kineskog mora i deo Tihog okeana.

2. Song Saa privatno ostrvo

Ukoliko se zaputite u zemlju nekadašnjeg kmerskog cartsva, naš predlog je da posetite Song Saa privatno ostrvo i odsednete u istoimenom rizortu. Iskustvo je nezaboravno. Uživaćete u harmoničnom raju. Najbolji period za odlazak u Kambodžu je od novembra pa nadalje.

3. Sejšeli

Ukoliko volite ronjenje i vodene sportove, vode koje okružuju Sejšele su prepune koralnih grebena i belih ajkula. To naravno ne sme da vas obeshrabri.

Od ukupno 115 ostrva, 33 su naseljena. Glavno ostrvo je Mahe, na kojem se nalazi glavni grad Sejšela – Viktorija. Srce arhipelaga čine ostrva Mahe, Praslin i La Digue, koji su zapravo mikrokontinenti. Ova ostrva nisu ni vulkanskog, ni koralnog porekla, već se sastoje od granita. Što se tiča ostalih ostrva, ona su većinom koralnog porekla.

4. Six Senses Zil Pasyon, ostrvo Felicite

Naša preporuka je da ukoliko odlazite na Sejšele odsednete na ostrvu Félicité i to u rizortu Six Senses Zil Pasyon. Ovo je mesto na kom masivne granitne stene i bele peščane plaže ispunjavaju vazduh dramom i lepotom. Uz večno leto, ostrvo je idealno locirano izvan ciklonskog pojasa samo 30 nautičkih milja severoistočno od međunarodnog aerodroma Sejšela. Ne postoje reči kojima se može opisati ovo rajsko mesto koje nudi 30 privatnih vila okruženih indijskim okeanom.

DCIM101MEDIADJI_0005.JPG

Sejšele je najbolje posetiti u periodu od decembra do marta.

5. Bahami

Bahami su najbolji za sve pomorske avanture. Postoji oko 2.400 sprudova, uglavnom totalno nenaseljenih, dok bahamska ostrva sačinjava arhipelag od oko 700 ostrva. Stanovnici Bahama uživaju u suptropskoj klimi sa oko 300 sunčanih dana i prosečnoj temperaturi od 27°C tokom cele godine. Veliki broj turista letuje na jednom od 14 glavnih ostrva, međutim, ukoliko želite da se uputite do usamljenih ostrva, činiće vam se kao da ste u snu.

6. The Other Side, ostrvo Eleuthera

Naša preporuka je da koliko putujete na Bahame posetite The Other Side, fantastičnu glamping destinaciju na ostrvu Eleuthera (Eleftera, po grčkoj reči za slobodu). Ako ste avanturista, bićete oduševljeni nomadskim konceptom koji promoviše The Other side, jer ćete ovde noćiti ili u kolibama ili u savremenim verzijama šatora.

Bahame je najbolje posetiti od novembra pa nadalje.

7. Australija

Pink jezera, retke životinjske vrste, sidnejska opera, najpopularniji teniski turnir i prelepe plaže, samo su neki od razloga da se zaputite u Australiju. Naravno, kada je u Evropi zima tamo otpočinje leto, pa je ovaj kontinet savršen za putovanje u nepoznato. Putovanje na kom ćete probati odlična vina, istraživati bogatu gastronomsku scenu i upoznati neverovatan podvodni svet.

8. Francuska Polinezija

Prizori planinskih venaca koji izviru iz plavih laguna su spektakularni. Niste ni svesni beskonačnih nijasi plave dok ne stignete u Francusku Polineziju. Mirisno cveće hibiskusa, pocrnele domorotkinje sa lišćem banana oko struka i blagi povetarac koji stiže s mora, su svakodnevni prizori ovde.