Predstavljene su nove kolekcije muške mode za jesen/zimu 2021, koje su očigledno pod uticajem proživljenog iskustva “novog normalnog”. Etro je primenio pristup koji je većina imala u sopstvenim ormarima, kao i dizajneri u svojim arhivima: čišćenje, ponovno otkrivanje, nove kombinacije…

Raf Simons i Miuccia Prada ponovno su udružili snage i na pisti različitih boja i tekstura predstavili kolekciju koja izvrće odnose donji veš/odeća za po kući/odeća za napolje. Pletene duge termo gaće šarenih printova u kombinaciji s pletenim puloverima i polo majicama, uske pantalone s jaknama od recikliranog najlona raskošnih postava, kožne rukavice s mini torbicom u jarkim bojama zapaženi su trendovi koje Prada i Simons predviđaju za sledeću sezonu.

Klasični krojevi brenda Ermenegildo Zegna dobijaju drugačiji oblik u novim materijalima i deluju manje strogo. Spoj odeće za napolje i za kod kuće, sportskog i elegantnog kao i korišćenje materijala od ostataka proizvodnog procesa novi je smer u kojem modna kuća vidi budućnost.

Dinamična revija za modnu kuću Fendi pokazala je viziju za “novo normalno”. Modeli su se kretali među neonskim svetlosnim instalacijama uz taktove jedinstvenog soundtracka: elektronski remiks vokala dizajnerke Silvije Venturini Fendi koja se pita “Hello, it’s Silvia. I just wanted to tell you about normality. What is normal today?”. U saradnji s Noelom Fieldingom nastala je kolekcija čistih linija očigledno inspirisana kućnim chicom. Luksuzne jakne koje nalikuju na kućne ogrtače, kompleti koji podsećaju na zagrljaj pepluma: tekstura, mekoća, udobnost i pročišćenost formi ključne su karakteristike za utešnu ulogu mode u našim životima.

Inspirisani novom svakodnevicom koju živimo već godinu dana, dizajneri su osmislili različite kolekcije za narednu sezonu, ali svi se slažu u jednom: u predstojećem razdoblju možemo očekivati još veću individualnost u modnom izražaju.