Od kada je završena serija Igra prestola 2019. godine, čini se da na pola godine javljaju glasine o snimanju njenih prikvela i nastavaka. Poznato je da se ozbiljno ušlo u jedan ovakav projekat, prikvel pod nazivom Krvavi mesec, ali da je on ipak u poslednjem trenutku otkazan. S druge strane, prikvel Kuća zmaja je odobren, kao i serija Tales of Dunk and Egg, koja se dešava u istom univerzumu kao Igra prestola.

Najnovija vest, do koje je došao veb-sajt Deadline, otkriva da HBO navodno sprema još 3 serije inspirisane svetom koji je stvorio Džordž R. R. Martin u svojim delima epske fantastike. Za sada se najdalje stiglo u razvoju prve od njih, pod nazivom 9 Voyages, na kojoj će raditi sam Martin i Bruno Heler, scenarista i producent serija Gotam, Rim i Mentalista. U fokusu ove serije biće avanture Korlisa Velarijona, koji je svojim brodom Morska zmija plovio do Vesterosa, Pentosa, Dragonstona i drugih lokacija iz književnog serijala Pesma leda i vatre.

O drugoj planiranoj seriji, koja će se navodno zvati Flea Bottom, zna se znatno manje. Flea Bottom je, naime, najsiromašnija četvrt Kraljeve luke (King’s Landing), grada koji je u Igri prestola bio sedište kuće Lanister. Treća planirana serija, pod nazivom 10,000 Ships, dešavaće se hiljadu godina pre događaja na početku Igre prestola. Poznavaoci Martinovih romana veruju da će u njoj biti prikazana migracija princeze Nimerije i preživelih pripadnika Rojnara iz Esosa u Dorn, nakon poraza ovog naroda u ratu sa Valirijancima.