Apple je krenuo sa razvojem električnog vozila koje će biti namenjeno masovnom tržištu.

Na osnovu informacija koje su se pojavile, čuvena tehnologija pravljenja mobilnih telefona sada će biti primenjena na baterije za e-automobile, pri čemu će u prvom planu biti dve stvari – cena koja će biti “radikalno” niža zahvaljujući novom dizajnu baterija koji će omogućiti duže trajanje baterije, pa samim tim i dužu vožnju.

Osobe upoznate sa njihovim planovima kažu kako bi takva baterijska tehnologija mogla biti nešto potpuno novo: Kao kada ste prvi put videli iPhone. Ako su te informacije istinite, Apple bi mogao da reši dva najvažnija problema automobila sa električnim motorima, iako je teško verovati da će sam iCar biti jeftin jer sve sa potpisom jabuke dolazi s odgovarajućom cenom.

Za tehnološki specijalizovanu kompaniju koja nema previše dodira sa automobilskom industrijom, dizajniranje, razvoj i proizvodnja automobila biće veliki izazov pa, ako stvari krenu neočekivanim smerom, i dalje postoji mogućnost odustajanja od razvoja automobila. U tom slučaju, fokus bi prebacili na razvoj autonomne tehnologije koju bi prodavali tradicionalnim proizvođačima automobila.

Na osnovu trenutnih planova, Apple automobil može se očekivati najranije 2024. godine ali bi taj rok – zbog pandemije koronavirusa i potencijalnih prepreka u proizvodnji mogao da bude produžen i na 2025. a možda i kasnije.