Ove godine prazničnih druženja na kakva smo navikli neće biti, ali to ne znači da ne možemo svu snagu da upregnemo u uređenje enterijera i stvaranje naše male božićne oaze. Ništa ne može da nadomesti velika porodična okupljanja i slavlja, ali u aktualnoj situaciji možemo barem malo sebi da ugodimo.

Uređenje doma u božićnom duhu nam je jedna od najdražih aktivnosti u ovo doba godine, a inspiracije imamo na pretek. Svejedno da li volite minimalizam ili raskoš, internet je prepun raznih ideja kako vaš dom može da zablista u božićnom duhu ove godine. Mi vam donosimo vodič kako se inspirirati najdražim božićnim filmovima i urediti dom u tom stilu.

1. Home Alone

Možda jedan od svima nama najdražih božićnih filmova pravi je primer predivno uređenog božićnog enterijera. U Kevinovoj kući sve je crveno-zeleno, a svaki detalj koji čak i nije božićni ima takav prizvuk upravo zbog cele atmosfere u filmu. Vratite se malo u devedesete, pogledajte film i inspirišite se. Ko zna, možda zeleno crvene tapete i nisu tako loše?

2. White Christmas

Za sve ljubitelje starih komada nameštaja koji imaju visoku funkciju estetike u modernim domovima. Ako volite “bakin stil”, tradicionalne ukrase, kamin, vunenu ćebad i štrikane ručno rađene stolnjake, možda inspiraciju pronađete baš u ovom filmu.

3. How the Grinch stole Christmas

Ako volite ovaj film i njegovu estetiku onda ste verovatno i pobornik neke vrste otkačenog i eklektičnog stila. Neka vaš dnevni boravak bude prepun neobičnih detalja, specifičnih ukrasa, vaših DIY ideja. Lampice su obavezno šarene, a drvce, drvce neka bude raskošno i veliko. Iako će ovi praznici imati ukus kao da je Grinch negde iza ugla, nemojte se obeshrabriti – poigrajte se i dajte mašti na volju.

4. The Holiday

Ovaj božićni film obožavamo, a obe kuće u ovom filmu svako od nas želi da poseti jer su potpuno različite, a svaka je na svoj način sinonim za predivan praznični topli enterijer. Neutralne palete, jednostavne dekoracije i cozy ćebad, a s druge strane predivan prostrani Los Angeleski stan – predivno.