Kao što smo očekivali, zimski meseci su nas ponovo povukli nazad u kuće. Decembar 2020. će po mnogome biti drugačiji nego ikad dosad, između ostalog i po tome što će nas božićni filmovi na Netflixu više nego ikad ove godine uljuljati u praznično raspoloženje. Večeri provedene kod kuće biće utoliko lakše i zbog genijalnih serija koje izlaze na Netflixu i HBO GO-u. Već dugo nismo naišli na celi niz intrigantnih naslova kao što je to slučaj ovog meseca.

Teen drame prednjače, ali po svojoj radnji i temama koje obrađuju nisu nipošto nalik na klasične tinejdžerske TV hitove. Nove Netflix serije i premijere na HBO GO-u sasvim će sigurno biti jedna od glavnih zanimacija ovog meseca, a najbolje smo spremili ovde za vas.

1. Normal people

Oduševljenje knjigom Normal People autorke Sally Rooney smo u više navrata ponavljali. Isto je pratilo izlazak serije snimljene po romanu koja je doživela neverovatan uspeh i postavila Daisy Edgar-Jones i Paula Mescala kao nove filmske zvezde. U srednjoj školi Connell je popularan, dok je Marianne poslednja osoba s kojom u suludim teen godinama želite da vas vide. Ulaze u “vezu” s velikim navodnicima jer za nju niko ne može da zna i apsolutno ne pripada kategoriji tipičnih tinejdžerskih odnosa.

2. Bridgerton

Ništa bolje od istorijske drame u božićno vreme. Budući da su dani ispred nas ionako obeleženi neizvešnošću, izvrsna serija dolazi u pravi trenutak. Serija je bazirana na istoimenom istorijskom romanu Julije Quinn i prva je od čak osam koje će Rhimes proizvesti za Netflix. Radnja je smeštena u London na leto 1813. godine, a pratimo Daphne Bridgerton, najstariju kći moćne porodice iz Bridgertona, kojoj potraga za mužem mora biti prioritet.

Radnja obeležena skandalima, romantikom i napetim odnosima u Bridgertonu podseća na seriju Downton Abbey, ali – kako se već šuška- s dodatkom Očajnih kućanica. Serija izlazi tačno na katolički Božić 25. decembra.

3. Selena: The Series Part 1

Uskoro na Netflix stiže i serija Selena: The Series koja nam na ekran donosi život i karijeru Selene Quintanille-Perez, kultne meksičko-američke pevačice i njihove ikone pop kulture koja se proslavila 90-ih godina. Serija prati njeno odrastanje i uspon do statusa zvezde, ali i tragičnu smrt 1995. godine. Serija izlazi 4. decembra.

4. Tiny Pretty Things

Nove Netflix serije zvuče redom jedna bolje od druge, a izuzetak nije ni ova napeta priča snimljena po knjizi. Po romanu Dhonielle Clayton i Sona Charaipotra stiže Tiny Pretty Things koju strani mediji opisuju kao miks hit serije Pretty Little Liars i filma Black Swan. Radnja je smeštena u elitni krug mladih plesača na baletnoj akademiji. U fokusu je mlada djevojka Neveah koja pokušava da navigira kroz jako kompetitivni svet baleta prožet mračnim tajnama i tragedijama koje slede nakon što jedna od najboljih učenica misteriozno premine. Na Netflix stiže 14. decembra.

5. Euphoria Specijal

Euphoria se prošle godine istakla kao daleko najbolja tinejdžerka drama. Potresna priča o zavisnici Rue (Zendaya) odnela je brojne nagrade, a sada na HBO GO stižu dve specijalne epizode. Prvi specijal izlazi 7. decembra na HBO GO.

6. The Ripper

Nove Netflix serije u decembru nisu mogle da prođu bez barem jednog true-crime spektakla. Obožavatelji ovog žanra sigurno će biti oduševljeni novom dokuserijom The Ripper koja će istraživati serijskog ubicu Petera Sutcliffea poznatog i pod nadimkom Yorkshire Ripper. Preminuo je ove godine, a služio je doživotnu kaznu za ubistvo trinaest žena tokom 70-ih godina. Priča izlazi 16. decembra na Netflixu.

7. Big Mouth

Uskoro, tačnije 4. decembra, izlazi nova sezona popularne animirane serije Big Mouth. Grupa tinejdžera koji se nosi sa svim teen problemima vraća se na Netflix, a ovoga puta se moraju suočiti s neugodnim događanjima u letnjem kampu i još više awkward ljubavnih veza.