Za sve ljubitelje sporta sastavili smo listu najboljih sportskih dokumentaraca koje trenutno možete pogledati na Netflixu. Od fudbala, preko Formule 1 pa sve do planinarenja, na ovoj listi svato će pronaći nešto za bindžovanje ovog vikenda.

THE CARTER EFFECT

The Carter Effect debitovao je 2017. godine na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, što je posebno prikladno s obzirom na to da je film hommage Vinceu Carteru i košarci u najvećem kanadskom gradu. Nakon što je započeo karijeru u Raptorsima 1998. godine, Carter je stavio Toronto na košarkašku kartu i učinio košarku popularnom u državi u kojoj većina ljudi preferira hokej.

FORMULA 1: DRIVE TO SURVIVE

Dve sezone od 10 epizoda čine ovu doku-seriju izvrsnim izborom za vikend bindž. Sve epizode prate živote vozača i način na koji se nose s konstantnim pritiskom. Formula 1: Drive To Survive pruža neviđeni pogled na ovaj sport u kojem će ljubitelji Formule 1 sigurno uživati.

ICARUS

Sjajni dokumentarni film Bryana Fogela o ruskom olimpijskom doping programu osvojio je Oscara za najbolji dokumentarni film 2018. godine. Film je razotkrio varanje u sportu sponzorisano od strane Kremlja, a na trenutke deluje poput napetog političkog trilera.

SUNDERLAND ‘TILL I DIE

Pad Sunderlanda iz engleske Premier lige u EFL bio je najmračniji trenutak u novijoj istoriji kluba. Ova doku-serija gledaocima prikazuje potpunu posvećenost navijača Black Catsa njihovom omiljenom klubu, usprkos katastrofalnoj sezoni i svim nedaćama koje su potom usledile.

TEAM FOXCATCHER

Ovaj film prati život Johna du Ponta, bogatog naslednika porodice du Pont i trenera rvanja koji je osuđen za ubistvo. Team Foxcatcher koristi porodične snimke kako bi ispričao tragičnu istinitu priču o zločinu pokojnog du Ponta.

THE DAWN WALL

The Dawn Wall prikazuje neverovatnu biografiju Tommya Caldwella i najintenzivniji uspon u njegovom životu – ocrtavanjenove staze do vrha nacionalnog parka Yosemite. Osim napetih scena, u filmu vas očekuju i čudesni kadrovi prirode.